Natpis na Jadranu šokirao strane turiste: Odnosi se na KUPAĆE KOSTIME i nema nikakvog smisla

Poruka u Zadru je zbunila svakoga ko priča francuski

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Turistička zajednica Zadra htela je da stane na kraj stranim turistima koji redovno po centru grada šetaju razgolićeni u kupaćim kostimima, pa su odlučili da odštampaju plakate kojima će ih upozoriti na nedolično ponašanje.

Tekst je dostupan na pet jezika, ali se na plakatu na francuskom jeziku potkrala greška, piše Slobodna Dalmacija.

– Iako to u Zadru nije službeno zabranjeno, molimo da poštujete ovdašnju tradiciju i kulturu na način da ne nosite samo kupaće kostime kad niste na plaži, pa makar samo i na kratko vreme. Zahvaljujemo i želimo vam prijatan odmor u Zadru – piše na hrvatskom jeziku na plakatu.

Ipak, poruka na francuskom jeziku ne zvuči baš tako već naprotiv, ispalo je kao da su zamolili posetioce da samo kupaće nose kada su u gradu.

– Iako to još nije strogo zabranjeno u Zadru, molimo vas da iskažete svoje poštovanje prema lokalnim kulturološkim običajima i tradiciji tako što ćete nositi samo kupaće kostime kad niste na plaži – poruka je gostima francuskog govornog područja.

Inače, o odluci da po Zadru ne sme da se šeta u kupaćim gostimima oglasio se i Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra.

– Naše turiste želimo da edukujemo da se nalaze u jednom posebnom prostoru, bogate istorije i baštine, u kojem hodanje u kupaćim gaćicama nije primereno. Verujem da će oni uvažiti pravila ponašanja koja ovde važe te ubuduće grad razgledati u primerenoj odeći – rekao je Paleka.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Slobodna Dalmacija

Komentari (1)

Ostavite komentar