CRVENOJ kosi je potrebna dodatna nega: Napravite masku od prirodnih sastojaka i boja će ostati POSTOJANA

Nahranite svoju kosu i vratite joj sjaj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Crvena kosa zahteva posebnu negu i proizvode kako bi boja ostajala postojana, a vlasi zdrave.

To svakako ne znači da morate da bacate novac na skupe tretmane i proizvode, već možete da iskoristite namirnice koje imate u kuhinji i tako napravite zdravu masku koja hrani crvenu kosu.

Crvena boja brže bledi, pa zato iskoristite slobodno vreme i napravite masku koja će je u potpunosti držati negovanom.

Maska od šargarepe i brusnice

Crvenu kosu i njenu boju možete da negujete maskom od šargarepe i brusnice. Tri šargarepe, dve kašike meda, tri kašike jogurta i pola šolje brusnica izmiksajte u blenderu. Umućenu masu nanesite na kosu na koju ste prethodno naneli šampon.

Držite je kratko i isperite. Jogurt kao maska će pomoći da se otpusti boja iz šargarepe i brusnice, a med će hidrirati kosu.

Maska za crvenu kosu od hibiskusa

Redovna upotreba hibiskusa koristi kosi i čini je dugom, snažnom i zdravom. Prednosti ulja hibiskusa za crvenu kosu su višestruke: koristi se kao hrana za kosu, neguje je, vraća elastičnost pramenova, čime se smanjuje opadanje kose. Hibiskus prirodno štiti od isušivanja, zatvara vlagu u vlasima i čini kosu glatkom i svilenkastom.

Ulje hibiskusa štiti i od spoljašnjih uticaja i oštećenja. Ima elastična svojstva koja štite kožu glave i kosu od UV zraka. Kao prirodnu masku za crvenu kosu možete koristiti ulje hibiskusa, cveće i lišće. Ulje hibiskusa poboljšava cirkulaciju krvi na koži glave i u folikulima kose.

Može se koristiti tri puta nedeljno da bi se postigao maksimalni efekat. Uzeti nekoliko listova i cvetova, osam do deset, i samleti ih u finu pastu.

Foto: Shutterstock

Ovde je ponovo potrebna mala pomoć kokosovog ulja. Zagrejte kokosovo ulje i dodajte hibiskus. Zagrejte smešu na tihoj vatri. Pustite da se ohladi. Ulje je spremno za upotrebu. Utrljavajte ga u kožu glave nekoliko minuta.

Jaja i med

Jaja dokazano dobro deluju kao prirodno pakovanje za kosu, jednako i za prirodnu i za tretiranu kosu. Jaja bogata proteinima vraćaju kosi crvene boje izgubljeni sjaj. Ako je farbanje kose učinilo kosu suvom, lomljivom ili kovrdžavom, maske od jaja mogu pomoći da se efikasno nosite sa ovim problemima.

Med ima preko 22 aminokiseline, 27 minerala i više od pet hiljada enzima i odličan je za održavanje vlažnosti dlake. Takođe je pun antioksidanasa. Pomešajte jaja i med i dobićete odličnu domaću masku za crvenu kosu. Recept je jednostavan.

U činiji umutiti dva jajeta dok se belanca i žumanca potpuno ne izmešaju. Ako više volite samo žumanac, možete umešati četiri žumanca. U smešu dodajte kašiku meda i mutiti dok se potpuno ne izmeša. Po želji dodajte i nekoliko kapi ricinusovog ulja za brži rast kose. Naneti na kosu i oprati nakon 30 minuta.

Avokado i med kao maska za crvenu kosu

Vaša crvena kosa bi mogla imati mnogo koristi od nekih super hranljivih sastojaka, na primer, od meda i avokada. Med je i hrana i lek, drevni iscelitelj, prepun vitamina, aminokiselina, antibakterijskih svojstava, poznat po svojoj moći u borbi protiv starenja. Med za kosu pospešuje rast i obnavlja je. Organski med kao maska za kosu je najbolji, jer u njemu nema hemikalija.

Pomešajte jedan avokado sa jednom kašikom meda i dve kašike maslinovog ulja.

Nanesite na kosu i ostavite da odstoji 20 minuta. Glavu dodatno možete utopliti mekim peškirom ili kapom.

Temeljno isperite i dobro operite kosu šamponom bez sulfata, kao i obično. Kosa će biti nahranjena i zahvalna. Bićete oduševljeni rezultatom.

Foto: Shutterstock

Avokado i bademovo ulje

Avokado ima visok nutritivni koeficijent i spada u super hranu koju treba da uključite u svoju ishranu. Ovo kremasto voće možete naneti i na kosu kako bi joj dao dodatnu mekoću i sjaj. Pošto farbanje kose može učiniti kosu suvom i lomljivom, voće bogato hranljivim sastojcima i kremasto, poput avokada može veoma efikasno da zaštiti crveno obojenu kosu.

Bademovo ulje za kosu je takođe odličan domaći sastojak za farbanu kosu jer sadrži vitamine za kosu kao što su vitamin A i vitamin E.

Evo kako da je napravite:

Oljuštiti avokado i izgnječiti ga pomoću kašike. U pasirani avokado dodajte kašiku bademovog ulja i dobro promešati. Nanesite ovu masku za farabnu kosu na celu dužinu kose, pazeći da je ravnomerno rasporedite.

Umotajte glavu kapom za tuširanje i ostaviti masku 30 minuta. Oprati kosu blagim, biljnim šamponom za kosu.

Maska od banana i mleka

Kombinacija banane i mleka daje vašoj kosi blagodeti proteina, dobrih masti i kalcijuma, pored svih ostalih hranljivih materija. Koliko god ova kombinacija bila dobra za vaše kosti, ona je odlična prirodna maska za crvenu kosu i farbanu kosu. Koristite ovu domaću masku za sjajnu kosu, za crvenu posebno.

Evo recepta: Zgnječiti zrelu bananu u činiji. Dodajte kašiku punomasnog mleka i dobro promešajte. Naneti na kožu glave i celu dužinu kose. Oprati nakon 20 do 30 minuta. Vaša crvena kosa imaće više sjaja, biće mekana na dodir i poput baršuna.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, sveokosi.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar