Mnogi ne znaju za SKRIVENE opcije Facebooka i Messengera – među njima su TAJNI razgovori

Kompanija Meta stalno unapređuje svoje platforme

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

I pored blagog pada popularnosti, Facebook ostaje u vrhu liste društvenih mreža sa 2,91 milijardu aktivnih korisnika.

Meta stalno unapređuje platformu, dok brojni korisnici ne znaju ni postojeće funkcije s kojima raspolažu. Isto važi za aplikaciju Messenger, pa ćemo danas otkriti neke skrivene – a vrlo korisne opcije.

Tajno sanduče

Čak i najiskusniji korisnici Messengera možda ne znaju za “skriveno sanduče”, u kojem se nalaze poruke osoba s kojima nisu prijatelji na Facebooku.

One su zavedene kao “Message requests”, a platforma vas neće obavestiti kada ih dobijete, prenosi The Sun.

Da biste pronašli ovaj folder potrebno je da otvorite Messenger, kliknete na vašu profilnu sliku, a potom navedenu opciju.

Pored poruka nepoznatih osoba, pronaći ćete i odeljak za spam.

Foto: True Images / Alamy / Profimedia

Vreme na mreži

Ukoliko želite da znate koliko vremena trošite na društvenoj mreži potrebno je da pronađete opciju “Your Time on Facebook”.

A, vrlo verovatno niste znali da tako nešto i postoji, zar ne? Nije čudno, jer je dobro skriveno.

Ne samo da ćete tačno znati podatke o utrošenom vremenu, već možete da podesite limite i tako kontrolišete svoju “zavisnost”.

Otvorite Facebook, kliknite na osnovni meni, zatim Settings & Privacy i Settings. Željenu stavku pronaći ćete u odeljku “Preferences”.

Tajni razgovori

Messenger omogućava slanje i prijem “tajnih poruka” (zaštićenih end-to-end enkripcijom), kao i tajmer za njihovo automatsko brisanje.

Da biste aktivirali opciju, otvorite aplikaciju i izaberite osobu s kojom želite da ćaskate. U gornjem desnom uglu kliknite na “i”, a potom izaberite “Go to secret conversation”.

Po aktiviranju, otvara se novi prozor za dopisivanje označen ikonicom “katanca”.

Vremensko trajanje poruka može biti od pet sekundi do 24 sata, a opciju “Disappearing messages” takođe pronalazite u “i” meniju.

Tajno ćaskanje važi samo za sesiju u kojoj se nalazite, i ne utiče na način dopisivanja i obaveštenja za ostale kontakte u imeniku.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar