Planirate da krečite? Ove BOJE dokazano unose sreću i OPTIMIZAM u prostoriju i podižu raspoloženje

Čine i da prostorija deluje veće nego što zaista jeste

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Naulno je dokazano da boje imaju snažan efekat na ljudsku psihu.

Kako je nastupilo toplo vreme, veliki broj ljudi razmišlja o krečenju i generalno preuređenju doma.

Ukoliko niste ljubitelji klasičnih belih zidova i u svoj dom želite da unesete pozitivne vibracije, razmislite o sledećim bojama

Boja pistaća

Boja pistaća je suptilna i nežna, a deluje zaista otmeno i mondemski. Oplemenjuje svaki prostor i vizuelno ga proširuje. Uz to, dobro se kombinuje sa nameštajem gotovo svih boja.

Pastelno narandžasta

Instant doza pozitivne energije, čim uđete u sobu. Ova boja izuzetno proširuje prostoriju i čini da ona deluje svetlije. Stručnjaci za dizajn enterijera kažu da je za sjajan efekat dovoljno da ofarbate samo jedan zid, a da ostali budu beli ili tamniji.

Foto: Shutterstock

Svetla tirkizna

Ova boja deluje izuzetno umirujuće i nema osobe koja će se u prostoriji tirkizne boje osećati uznemireno. Unosi dozu svežine u kuću i simbolizuje sreću, slobodu, motivaciju i ohrabrenje. Za najbolji učinak, ofarbajte samo dva zida u jednoj prostoriji.

Žuta

Žuta boja je mnogima asocijacija na smeh, radost i veselje. Zaista, ova boja ima takav efekat na sve koji je ugledaju. Pored toga, kao i sve jarke boje, žuta čini da prostorija deluje veće nego što zaista jeste, a najbolji efekat ćete postići ako u žuto okrečite prostoriju koja ima dosta dnevne svetlosti.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Novosti Magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar