Toni Nadal kukao na sav glas pred meč decenije: Da li ovo znači da se Rafa već predao?

Traže alibi za poraz od Đokovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Marcial Guillen

Verovatno ne postoji teniski meč čiji je termin odigravanja izazvao ovoliko pažnje.

Nakon što je Nadalov trener Karlos Moja javno negodovao što se igra u večernjem terminu, oglasio se i Toni Nadal, očekviano, sa istim narativom.

Našao je krivca što se igra uveče, a to je termin koji manje odgovara Rafaelu Nadalu.

– Televizijski kanali i striming platforme zahtevale su da se meč odigra uveče i to je tako kako je, mi tu ne možemo ništa. Ono što Rafa mora da uradi jeste da prestane da razmišlja o tome i koncentriše se na meč, igra i vidi hoće li imati sreće – rekao je Nadal i objasnio zašto njegovom nećaku više odgovara da igra preko dana.

– Vremenski uslovi menjaju intenzitet Rafinih udaraca. On udara slabije kada se igra uveče, zbog temperature, vlažnosti vazduha i stanja podloge, a Đokovićev udarac je jači i mnogo sigurniji u tim uslovima. Deluje kao sitnica, ali verujte da nije.

Foto: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

– Takvi sparni uslovi Novaku prave probleme u igri, a Rafi daju prednost. Logičnije je bilo da se igralo tokom dana, jer će se u tom terminu igrati i finale, ali šta da se radi. Verujem da ovo neće biti poslednji Rolan Garos za Rafu.

Toni Nadal kao da traži alibi za eventualni poraz od Đokovića.

– On se takmiči jer misli da ima šanse za pobedu, ali sa bolovima koje trpi, opcije se smanjuju. Kada imaš toliko bola svakog dana, to te iscrpi, i psihički i fizički. Ne možeš svake godine da se boriš i igraš na visokom nivou sa igračima najjačeg kalibra a da se te povrede ne odražavaju na kvalitet tvoje igre.

Bonus video:

Zašto ovaj meč nije odlučujući za istoriju? Legenda objasnila o čemu se radi!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar