“Dan D” za evropsku košarku: Šta će biti sa Rusima i da li će Srbin naslediti Bertomeua na čelu Evrolige?

Mnogo toga će biti odlučeno za dva dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mikhail Serbin / Sputnik / Profimedia

Kao što se prethodnih meseci najavljivalo klubovi osnivači Evrolige će održati sastanak, a sada se zna da će to biti sreda 25. maj.

Na ovom po mnogo čemu sudbonosnom sastanku biće donete odluke o velikim stvarima u evropskoj košarci, zbog čega ga mnogi smatraju “Danom D”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedna od glavnih stvari jeste činjenica da predsedniku borda Evrolige Đordiju Bertomeuu ističe mandat i njegova sudbina je sada u rukama klubova.

Španac nije jasno naznačio da li će ostati na toj poziciji ili su ovo njegovi poslednji trenuci kao čelnog čoveka Evrolige, kao što to mnogi naslućuju.

– Ne znam, od jula 2000. do danas, klubovi odlučuju o mojoj sudbini. Ovde sam, videćemo šta će biti. To nije ni bitno. Bitno je da je liga dobra, da ima dobre osnove. Navijači žele da vide Micića kako postiže trojku u poslednjim trenucima za pobedu – rekao je Bertomeu tokom konferencije na fajnal-foru u Beogradu.

Poznato je da Bertomeu i dalje ima podršku Reala i Barselone, ali čini se da neće imati istu od ostatka timova osnivača.

Postoji pretpostavka da bi Španca mogao da nasledi legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga, koga mnogi vide kao idealno rešenje na ovoj poziciji.

Smatra se da je Bodiroga čovek od poverenja i integriteta, a isto vremeno osoba koja govori engleski, italijanski i španski (služi se i grčkim jezikom), odlično razume i mentalitet zemalja iz kojih dolazi ne mali broj klubova u Evroligi.

Pored toga jedna od ključnih stvari u sredu biće odluka o sudbini ruskih timova, a naravno i o tome ko će ih zameniti naredne sezone u slučaju da budu izbačeni.

BONUS VIDEO:

Nema mu ravnog: Iliji Beloševiću svi gledaju u leđa!Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar