Povratak neuništivog Moskviča! Renault odlazi, a Rusi najavljuju velike planove (VIDEO)

Najava gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Posle odluke Renaulta da se povuče iz Rusije, njihova fabrika prelazi u vlasništvo grada Moskve, dok je Institutu NAMI (specijalizovanom za razvoj automobila i motora), prodat većinski paket Avtovaza.

Francuski proizvođač ističe da je reč o “teškoj, ali neophodnoj odluci” koja dolazi kao odgovor na dešavanja u Ukrajini. Kompanija zauzima “odgovoran pristup prema 45.000 zaposlenih u Rusiji” i zadržava mogućnost povratka u roku od šest godina.

Nova stranica istorije

Fabrika “Renault Rusija” nastavlja s radom, ali će umesto Dacia modela najverovatnije proizvoditi kultni Moskvič!

Gradonačelnik Moskve, Sergej Sobjanjin, najavio je povratak četvorotočkaša koji se proslavio u vreme Sovjeta, a čija je proizvodnja prestala posle bankrota kompanije 2006.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Fabrika u Moskvi ima dugu i slavnu istoriju. Pre storo 100 godina ovde je započeta proizvodnja Fordovih vozila. Decenijama se proizvodio i Moskvič. Od 1998, sarađivala je sa Renaultom, a sa proizvodnih traka silazili su modeli Logan, Duster i Sandero. Tokom 2022, ispisaćemo novu stranicu istorije za Moskvič – saopštio je Sobjanjin.

U planu je proizvodnja automobila sa ICE motorima (unutrašnje sagorevanje), dok je u budućnosti moguć prelazak na EV. Partner u velikom poslu biće proizvođač kamiona Kamaz, prenosi Motor1.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar