Prebranac sa Zlatiborac sremskom kobasicom

Na ulju izdinstati crni luk isečen na rebarca. Kada luk potpuno omekša sastaviti ga sa pasuljem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Zlatiborac

Sastojci (za 5 porcija):

– 600 g pasulja tetovca

– 700 g crnog luka

– 400 g Zlatiborac sremske kobasice

– 1 ½ dl soka od paradajza

– 2 čena belog luka

– 1 kašičica aleve paprike

– 3 lovorova lista

– So, biber, po ukusu

– 0.05l ulja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Način pripreme:

U dosta vode skuvati pasulj sa dodatkom lovorovog lista. Kada je pasulj skuvan odliti suvišnu vodu tj. ostaviti toliko da je pasulj ogrezao u njoj (voda u šerpi je tik iznad pasulja).

Na ulju izdinstati crni luk isečen na rebarca. Kada luk potpuno omekša sastaviti ga sa pasuljem. U smesu dodati so, biber, alevu papriku, sitno seckani beli luk i sok od paradajza. Sve dobro promešati pa proveriti ukus.

Dobijenu smesu sipati u posudu za pečenje. Na pasulj poređati Zlatiborac sremske kobasice, pa sve zapeći u pećnici 1h na 190 stepeni Celzijusa, odnosno, dok se ne dobije lepa kora na pasulju.

BONUS VIDEO:

Izvor: Zlatiborac

Izvor: Zlatiborac

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar