Mnogima je piletina omiljena, ali morate da znate kako da je pripremite da bi bila sočna i meka.
Najbolje je da je kombinujete sa krompirima za porodični ručak.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
U pitanju je punjeno pile koje se vrlo lako sprema, a svideće se svim ukućanima.
Sastojci:
1 celo pile (oko 2,5 kg)
3 kriške hleba
200 g pečenice
200 g šampinjona
2 kašike masti
1 glavica luka
2 čena belog luka

pola šoljice mleka
so, biber
500 g krompira
Priprema:
Pile operite i usolite. Potopite hleb u mleko, pa ocedite višak mleka. Iseckajte sitno pečenicu, šampinjone, crni luk, beli luk i peršun, pa dodajte hlebu. Sve zajedno pomešajte, pa dodajte u to biber i začine po ukusu. Napunite pile napravljenom smesom, pa ga zatvorite kuhinjskim koncem ili štapićima za ražnjiće da nadev tokom pečenja ne bi iscurio. Stavite ga u pleh u kome ćete peći, pa premažite mašću i sipajte 100 ml vode oko pileta. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pile sat i po vremena. Na polovini pečenja pažljivo ga okrenite da se lepo zapeče sa obe strane i dobije hrskavu koricu i dodajte krompir isečen na krupnije kriške.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)