Svetski automobil godine dolazi iz Seula! (VIDEO)

Žiri je posebno istakao kombinaciju stila i komfora pobedničkog modela, ali i naglasio pristupačnost i sigurnost kao dodatne pluseve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Youtube printscreen

Žiri sastavljen od 86 automobilskih novinara dodelio je titulu Svetskog automobila godine najvećem SUV modelu kompanije KiaTelluride!

Do velikog finala, suprotno očekivanjima, stigle su čak dve Mazde, kao i Kia Telluride. Mnogi su na finalnoj listi očekivali i Porsche Taycan, ali se ovaj električni automobil morao zadovoljiti nominacijama u području performansi, dizajna i luksuza, prenosi Index.hr.

Tokom proglašenja pobednika, žiri je posebno istakao kombinaciju stila i komfora Telluride-a, ali i naglasio pristupačnost i sigurnost kao dodatne pluseve. Nažalost, ovaj model nećemo videti u Evropi.

Pomenuti Taycan pobedio je u dve od tri nominovane kategorije , a u konkurenciji su bili automobili poput Mercedes EQC, Toyota Supra, pa i Porsche 911. Žiri je pohvalio inovativnost, nastup i dinamičke karakteristike, a najveći minus je visoka cena modela.

Kada je reč o ostalim pobednicima, Svetski auto u konkurenciji gradskih modela je Kia Soul, dok titulu najboljeg dizajna u auto-svetu za ovu godinu nosi Mazda3, ispred Taycana.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar