“To nije LAKO”: Anđelka Prpić otkrila zašto joj je bila teška ULOGA u hit seriji, pa pomenula koleginice

Iako joj se dopala uloga koju je odigrala, istovremeno je bila i izazov za glumicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/I. Dobričić

Uloga u serijalu „Radio Mileva” je Anđelku Prpić, koja u njoj tumači ulogu Jece, frizerke iz Kaluđerice, navela na razmišljanje da otvori sopstveni bjuti salon.

U razgovoru za Objektiv Anđelka otkriva da je kroz ovu ulogu uspela da savlada kozmetičarski zanat, te navodi da joj tokom snimanja nije bilo dozvoljeno da ga i praktično pokaže, što joj je posebno bilo žao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Anđelka nas na početku razgovora za naš list detaljnije upoznaje sa likom Jece:

– Jeca je stalni član posade, ona je frizerka iz Kaluđerice, radi na Vračaru, preslatka ženica, puno radi, nema vremena, ne stiže ništa. U haosu je, multitasking, borac veliki, a bilo mi je mnogo slatko kad sam rekla mami da igram tu ulogu – rekla je Anđelka i dodala:

– Stvarno sve to čovek misli da zna da radi, već 25 godina aktivno sedim i gledam kako se heklaju pramenovi, kako se fenira, turpiraju pete, kako se seku zanoktice. Međutim, kad to stanete da radite, tek tada shvatite koliko je to teško i da čak nije lako ni imitirati. Tako da mi je i to izazov.

Foto: Objektiv/Nemanja Kostic

Na pitanje kako je na njenu ulogu reagovala njena majka, Anđelka odgovara:

– Moja mama je rekla: „Konačno da odigraš i to, tolike si pare dala u salone i toliko si sedela tamo, napokon da pokažeš šta znaš.” I stvarno umem sve to. I da heklam pramenove i da turpijam. Pitaju me žene kada dođu da rade šta bi mogle da urade na sebi. Jedino mi je žao što mi tonac na snimanju ne dozvoljava da feniram stvarno, jer bi se tek tada videla raskoš mog zanatsko–frizerskog umeća, pošto mu smeta ton. Objašnjavam mu da ne može kobajagi da se fenira, jer ne ide kosa nigde bez uključenog fena, ali dobro. To je jedan dobar set na kojem Olga Odanović zadaje jedan lagan i pitak ritam, i zadovoljstvo mi je da radim.

Anđelka je s Brankom Pujić igrala u seriji „Šetnja sa lavom”, ali i u filmu „Ala je lep ovaj svet”, rađenom po istoimenom pozorišnom komadu, u kome joj starija glumica tumači ulogu majke. Nismo mogli a da je ne pitamo kakva su joj iskustva sa koleginicom.

Photo: Antonio Ahel/ATAImages.

– Kao i svaka majka, i ona igra mamu koja je vrlo brižna i posvećena detetu. Sve se ulaže nekako u dete, izražen je sindrom roditelja sa ovih prostora da se dete zaštiti i zbrine. Nekada samo nema meru. Postoji momenat kada treba da pustiš dete da krene malo i samo. Ovde je, čini mi se, to slučaj. Ona je, izgleda, iz nekih svojih neostvarenih ambicija za sebe i svoj život to implementirala u dete. I to je nešto što nam je blisko. Obično tate koje se nisu ostvarile kao fudbaleri guraju svoje sinove u fudbal. I trude se umesto njih na treninzima i utakmicama. To je nekako i ovde slučaj sa tom mamom koju igra Branka Pujić – priča glumica i dodaje:

– Bilo je slatko dok smo pripremali ovo. Ja sam bila na snimanju „Radio Mileve” skoro svaki dan sa Anđelom, Brankinom ćerkom. Onda smo tako dobijale jedna od druge pozdrave. Na kraju smo Anđela i ja prestale da se čujemo i počela sam da se čujem s Brankom. To mi je bilo jako slatko. Radujem se jer nisam do sada sa njom radila. Radujem se i zbog nje jer, bez obzira na sve divne uloge koje je do sada radila, mislim da je ovo jedan novi kvalitet. Ona je jedna samosvesna žena koja nije baš uvek tako slatka. Mogu da kažem da je blagi negativac, uz neizbežan šarm. Mislim da je u svakom slučaju ovo nova boja koju ćemo videti od Branke – zaključuje Anđelka.

Piše: DRAGANA STANKOVIĆ

Ovaj i druge zanimljive tekstove čitajte u današnjem broju štampanog Objektiva

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar