Roštilj majstori se KUNU u ova dva trika: Meso će vam biti SOČNIJE i ukusnije nego ikada

Vaše umeće će se prepričavati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Spremanje roštilja za Prvi maj, gotovo da je postalo tradicija.

Saveti iskusnih roštiljdžija mogu vam ove godine biti od koristi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Napravite đakonije od mesa o kojima će se pričati mesecima kasnije, dok vi kao pravi majstor čuvate tajni trik koji ste upotrebili.

Led ili maslac

Ukoliko na sredinu pljeskavice stavite kockicu leda stavite dok je pečete,meso će ostati sočno, a vi ćete dobiti nikad ukusnije meso

Jednako dobar rezultat ćete postići i sa kockicom maslaca.

Foto: Shutterstock

Sok od jabuke

Pojedini roštilj majstori tvrde da povremeno prskanje mesa sokom od jabuke stvara neverovatan ukus i sočnost koja se pamti.

Rasporedite toplotu

Velika i česta greška koja se pravi prilikom spremanja roštilja, jeste loše raspoređivanje toplote. Ovaj problem možete da rešite tako što ćete pomeranjem uglja učiniti da jedna strana roštilja bude vrelija, pa ćete na njoj spremati živo meso, a druga će biti hladnija.

Na drugu stranu ćete pomerati meso kada bude skoro pa gotovo. Ono će se ispeći do kraja, a neće izgoreti.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Blicžena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar