YouTube protiv teorija zavere: Brišu snimke koji povezuju dve važne teme

Situacije, kakva je pandemija koronavirusa, veoma su plodno tle za "bujanje" raznih priča, koje neretko dolaze od potpunih laika i prepune su dezinformacija i spekulacija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Najveća video platforma na svetu objavila je da radi na smanjenju količine sadržaja koji promovišu teorije zavere, naročito one koje se bave 5G tehnologijom i koronavirusom, i koje te dve stvari dovode u vezu.

Situacije kakva je aktuelna pandemija veoma su plodno tle za “bujanje” ovakvih priča, koje neretko dolaze od potpunih laika i prepune su dezinformacija i spekulacija.

To je razlog zbog koga je YouTube i najavio potpuno uklanjanje ovakvih sadržaja, u čemu će prioritet imati upravo teorije koje dovode u vezu 5G tehnologiju i koronavirus.

Kako navode iz YouTube-a, snimci koji se bave samo 5G tehnologijom neće biti uklanjani, već će se i dalje svrstvati u kategoriju “graničnih sadržaja”.

Jedan od razloga za preduzimanje ovakve mere jesu incidenti u Velikoj Britaniji, kada je upaljeno nekoliko 5G tornjeva, a smatra se da je to posledica dovođenja nove tehnologije u vezu sa pandemijom.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar