Milioner blizak Kremlju pronađen MRTAV sa trudnom suprugom i ćerkom: Istraga otkrila moguć uzrok ZLOČINA

Kako su naveli iz policije Vladislav, Jelena i ćerka Marija imali su prostrelne rane, a u stanu je pronađeno 13 komada oružja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock,ilustracija

Bivši zvaničnik Kremlja i nekadašnji potpredsednik Gasprom banke Vladislav Avajev (51) pronađen je mrtav u svom luksuznom stanu u Moskvi, a policija je u stanu zatekla i tela njegove trudne supruge Jelene i njihove ćerke (13).

Tela je pronašla starija ćerka Anastasija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako su naveli iz policije Vladislav, Jelena i ćerka Marija imali su prostrelne rane, a u stanu je pronađeno 13 komada oružja.

Avajev je ranije radio kao visoki izvršni direktor u Gasprom banci, ključnom delu plana Vladimira Putina da plaćanjem gasa u rubljama uzvrati udarac Zapadu zbog sankcija.

Komšije sumnjaju da su sankcije koje je Zapad uveo Rusiji uticale i na bogatstvo Avajeva, te da je to mogao da bude “okidač” za zločin”.

Međutim, prema preliminarnoj verziji istrage, Avaev je prvo ubio suprugu i ćerku, nakon čega je izvršio samoubistvo. Rodbina je pozvala policiju pošto nisu uspeli da kontaktiraju porodicu.

Istraga je započeta i došlo se do zaključka da su vrata bila zaključana iznutra, a istražitelji nisu pronašli nikakve tragove provale i prisustva drugih ljudi u kući, pa su skloni da veruju da je porodični sukob postao uzrok ubistva.

Zapravo, uzrok tragedije u porodici bivšeg bankara Ubistvo mogao bi biti ljubomora, što je prva verzija istrage, kako je saopštila pres-služba Moskovskog odeljenja UK. Sam Avaev je pucao u svoju ženu i ćerku, a zatim izvršio samoubistvo. Vozač porodice je rekao da je njegov šef tog dana bio odlično raspoložen, nije bilo neobičnosti u njegovom ponašanju.

BONUS VIDEO: 



Izvor: DW

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar