“Izraz ljubavi između Hrvata i Srba”: Stranac posetio Hrvatsku i zabezeknuo se ovim prizorom

Turista je pitao na Reditu o čemu se radi i dobio gomilu odgovora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/ Hrvatska radiotelevizija

Hrvatskim medijima kruži priča jednog stranog turiste koji je prilikom nedavne posete ovoj zemlji primetio rupe od metaka i gelera na kućama i upitao o čemu se radi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On očigledno nije bio upoznat sa skorijom istorijom Zapadnog Balkana, pa je na Reditu objavio šta mu je zapalo za oko.

– Upravo sam bio na odmoru u Hrvatskoj. Zaista je lepo. Posetio sam Zagreb i neka druga mesta. Na putu od Zagreba do Rakovice primetio sam nasumične kuće sa rupama od metaka. Zna li iko šta je to? – pitao je on na ovoj društvenoj mreži.

U svega nekoliko sati nakon objave skupio je mnogo komentara. Neki su pokušali da mu objasne šta se dogodilo devedesetih.

“Imali smo rat pre nekoliko decenija i ljudi još uvek nisu obnovili kuće”, “Imali smo ‘ukrajinsku situaciju'”, “Ostaci od rata”, pisali su mu u komentarima i linkovali mu stranice na Vikipediji.

Drugi su se ipak našalili.

– Rupe od metaka na zidovima zgrada rezultat su ispaljivanja metaka u zidove zgrada. Vidite, kada metak naiđe na zid, želi da prođe, ali zid mu ne dopušta. Dakle, metak napravi rupu u zidu, zar ne? Metak ispada, a rupa ostaje. Pratite me za više priča – glasio je jedan komentar.

Bilo je i drugih “kreativnih” tumačenja istorije.

“Umetnički izrazi ljubavi između Hrvata i Srba”, “Zato što Hrvati vole švajcarski sir, a Bosanci ga vole još i više, pa njihove kuće još više podsećaju na švicarski sir”, bili su neki od kometara.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar