Amerikanac kuka i ZAPOMAŽE iz Ukrajine: Izgubićemo, bolje da nam pošaljete vreće za LEŠEVE

Smatra da oružje koje trenutno njegova četa ima na raspolaganju nije dovoljno da se pobede Rusi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: mvasquez1974/Twitter

Veteran američke vojske koji se pridružio ratnim dejstvima u Ukrajini, molio je i preklinjao svetske vojne sile da mu daju, kako kaže, “j*beno oružje”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Reč je o bivšem štabnom naredniku američke vojske Džejmsu Vaskezu (47) iz Konektikata koji je stigao u Ukrajinu ranije ovog meseca kako bi se borio, kako kaže, protiv Rusije i osvajača Vladimira Putina, prenosi Dejli star.

No, on već danima žali zbog nedostatka naoružanja sa kojim se suočava njegova jedinica, rekavši da neće pobediti sa krš oružjem.

– Molim vas, dajte nam malo j*benog oružja, nećemo pobediti s ovim otpadom. Potrebni su nam M-16, M-4, ACOG, crvene tačke, municija, stari AT-4 za koje znam da su u nekom skladištu. Ako nam to ne pošalju, mogu da nam donesu vreće za tela – napisao je on na Twitteru.

Vaskez je najpre došao u Varšavu 14. marta, gde se pridružio Legiji stranaca, da bi se odatle otisnuo put Ukrajine u ratna dejstva.

Foto: mvasquez1974/Twitter

Ranije ovog meseca, on je tvrdio da su ruski vojnici svoje mrtve prepuštali na milost i nemilost divljim psima.

Vaskez je prekaljeni ratnik i ima “bogato” iskustvo pošto je dva puta bio u Iraku i jednom u Avganistanu. Sada je u Ukrajini, a njegova supruga je jednom prilikom za Dejli mejl rekla da su ga za odlazak u rat inspirisale horor scene
koje svakodnevno viša na vestima.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, daily star

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar