Nižu se ČESTITKE Vučiću: Svetski zvaničnici upućuju pisma predsedniku Srbije povodom POBEDE na izborima

Čestitke predsedniku Aleksandru Vučiću pristižu sa svih strana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitke brojnih svetskih zvaničnika povodom pobede na predsedničkim izborima, o čemu je Objektiv već pisao.

Predsedniku Aleksandru Vučiću pobedu na izborima čestitao je i visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Borelj je čestitao Vučiću pobedu na predsedničkim izborima održanim 3. aprila.

Pored njega, Vučić je primio čestitku i od osnivača i izvršnog predsednika Svetskog ekonomskog foruma (WEF) Klausa Švaba povodom pobede na predsedničkim izborima. U čestitki se kaže:

– Čestitam Vam ponovni izbor za predsednika Srbije i pobedu Srpske napredne stranke na parlamentarnim izborima. Ovi rezultati su još jedan dokaz ekonomskog i društvenog razvoja Srbije pod Vašim rukovodstvom. Želim Vam uspeh u ovom novom mandatu. Svetski ekonomski forum ostaje posvećen daljem jačanju odnosa koje smo godinama razvijali sa Vašom zemljom, što smo i potvrdili uspostavljanjem Centra Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji – navodi se u čestitki Klausa Švaba.

Pored njega, Vučiću je čestitao i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

Bilčik je čestitao Aleksandru Vučiću pobedu na izborima za predsednika Srbije i naveo da je sjajno što je izaznost na izborima bila velika.

Bilčik je na Tviteru čestitao i svim političkim strankama koje će, kako je ocenio, novi parlament Srbije učiniti reprezentativnijim.

– Mi u Evropskom parlamentu smo spremni da radimo sa partnerima u Srbiji na njihovom jasnom strateškom izboru za Evropsku uniju – napisao je Bilčik.

Predsednik Italije Serđo Matarela takođe je čestitao pobedu na izborima predsedniku Vučiću, uz uverenje da će Srbija i Italija imati dosta prilike da nastave da i dalje konsoliduju bilateralno partnerstvo, jačajući ga u svim oblastima od zajedničkog interesa.

– Povodom Vašeg reizbora želim da Vam uputim najsrdačnije čestitke Republike Italije i moje lične, kao i želje za uspehom u izvršenju važnog zadatka koji Vam je poverio srpski narod – naveo je italijanski predsednik u čestitki Vučiću.

– Verujem da će u toku Vašeg drugog mandata naše zemlje imati dosta prilika da nastave da i dalje konsoliduju bilateralno partnerstvo, jačajući ga u svim oblastima od zajedničkog interesa – naveo je Matarela.

On je napisao da će se Italija “upravo u kontekstu ovog čvrstog i duboko ukorenjenog prijateljstva i dalje zalagati u korist evropskog puta Srbije, koji takođe ostvaruje značajan napredak u procesu regionalnog pomirenja, naročito u okviru dijaloga sa Prištinom pod okriljem Evropske unije”, saopšteno je iz predsedništva Srbije.

– Konstantno poštovanje principa i osnivačkih vrednosti Evropske unije dobija još veći značaj i vrednost u aktuelnom međunarodnom kontekstu, obeleženom neprihvatljivom ruskom agresijom na Ukrajinu – saopštio je Matarela.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku i od predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića povodom pobede na predsedničkim izborima. U čestitki se kaže:

– U ime Vlade Republike Srpske i u svoje lično ime od srca Vam čestitam na ubedljivoj i zasluženoj izbornoj pobedi. Još jednom, narod Republike Srbije odlučio je da Vam ukaže poverenje, vođen značajnim rezultatima u svim oblastima koji su doveli do toga da je Srbija danas neprikosnoveni lider u regionu Zapadnog Balkana. Svaki uspeh Srbije je ujedno i uspeh Republike Srpske i zato su naša srca danas puna radosti zbog Vaše pobede. Više od svega, radosni smo što je izborni dan protekao u demokratskom duhu i kao istinski praznik demokratije, iskazujući političku zrelost celokupnog srpskog društva. Duboko sam uveren da ćete i u novom mandatu nastaviti da sprovodite politiku razvoja dobrosusedskih odnosa između Republike Srbije i svih zemalja u regionu, istovremeno čvrsto i beskompromisno štiteći interese Republike Srbije, ali i celokupnog srpskog naroda gde god se nalazio. Siguran sam da ćete i u budućnosti nastaviti intenzivnu saradnju sa bratskom Republikom Srpskom, a Republika Srbija u svakom smislu i u svakoj oblasti života ostaje naš ključni partner i saveznik. Koristim ovu priliku da čestitam narodu Srbije na uspešnom i dostojanstvenom izbornom procesu, uz uverenje da će brzo biti izabrana i nova Vlada Republike Srbije, kako bismo, na obostrano zadovoljstvo, bili u prilici da nastavimo sa građenjem mostova prijateljstva između našeg naroda sa obe strane Drine. Živela Srbija! Živela Republika Srpska! – navodi se u čestitki Radovana Viškovića.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Nikaragve Hosea Danijela Ortege i potpredsednice Nikaragve Rosarije Muriljo povodom pobede na predsedničkim izborima.

U čestitki se kaže:

– Upućujemo srdačne čestitke povodom Vaše pobede 3. aprila na izborima za predsednika prijateljske nam zemlje. Ishod tih izbora potvrđuje podršku Vaših građana Vašim naporima za mir i blagostanje bratskog naroda Srbije. Pozdravljamo Vaš novi trijumf, uvereni da narodi i vlade imaju odgovornost da svim svojim snagama doprinesu svetu u kome prevladavaju dijalog, mir, bratstvo i solidarnost, koji su nam svima potrebni kako bismo nastavili da napredujemo – navodi se u čestitki Hosea Danijela Ortege i Rosarije Muriljo.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar