Odigrana predstava “Let iznad kukavičjeg gnezda”: Prvi put BEZ Živića – na dan kada bi napunio 50 godina

Lik Martinija umesto Marka Živića igrao je glumac Mladen Sovilj, a u ovoj ulozi se dobro snašao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predstava “Let iznad kukavičjeg gnezda”, koja je na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta već 17 godina, odigrana je u ovoj kulturnoj ustanovi, i to 4. aprila, na dan kada bi Marko Živić napunio 50 godina.

Nažalost, prvi put bez njega. Podsetimo, glumac Marko Živić je prošle godine preminuo i definitivno nedostaje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, 210. izvođenje predstave “Let iznad kukavičjeg gnezda” prošlo je odlično, a glumački ansambl u sastavu Dragan Bjelogrlić, Milutin Mima Karadžić i ostalih bio je fantastičan na sceni.

Lik Martinija umesto Marka Živića igrao je glumac Mladen Sovilj, a u ovoj ulozi se dobro snašao.

– Želimo da probamo da ova predstava i dalje živi, naravno pre svega u Markovo ime, zato što je on jedan od retkih kolega koji je nas, mlađu generaciju umeo da uhvati pod ruku i da nam kaže “Hej, mačak, ono ti je bilo dobro na sceni”. Marko je držao neki živi duh ovog teatra, i inače na celoj glumačkoj sceni. Imao je otvorenu komunikaciju sa svima i neretko sa nama mlađima se družio, bio nam je veliki vetar u leđa – rekao je Sovilj prošle nedelje na konferenciji za medije.

– Doneli smo svi zajedničku odluku da ipak i posle Marka nastavimo da igramo predstavu. Dragan Bjelogrlić i ja smo razgovarali, kao i ostatak ansambla, i rešili smo da idemo dalje, iako znamo da će biti teško bez njega. Naš kolega Mladen Sovilj je dobio taj veliki zadatak, ali i veliki teret da igra tu ulogu… Cilj nam je da ostvarimo barem jubilej od 250 izvođenja, što će postići taman da se zaokruže 20 godina igranja na sceni. – rekao je na konferenciji reditelj Jug Radivojević, upravnik BDP-a.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar