Milanović čestitao Aleksandru Vučiću na pobedi i rekao: Hrvatski mediji ne valjaju ništa

Osvrnuo se i na novinare u Hrvatskoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Goran Mehkek / HM CROPIX / Sipa Press / Profimedia

Hrvatski predsednik Zoran Milanović čestitao je danas ponovnu izbornu pobedu Aleksandru Vučiću na izborima za predsednika Srbije.

– Naglasak ovog foruma je na privredi, ali to je samo jedan od segmenata koji otvaraju i ograničavaju hrvatsko-američku saradnju pa bih nešto više o politici – započeo je svoj govor predsednik Hrvatske Zoran Milanović na otvaranju hrvatsko-američkog foruma koji se održava u Zagrebu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetio je na vreme kad je Hrvatska bila u ratu.

– Naš je neprijatelj bio ovaj kojeg celo vreme pokušavamo pretvoriti u dobrog komšiju i prijatelja. To je Srbija. Možda na kraju u tome i uspemo, ni krivi ni dužni – rekao je Milanović, istakavši da su SAD jedan od retkih pravih partnera Hrvatske.

Govoreći o ratu u Ukrajini, rekao je da je Evropa danas zaboravila šta znači kopneni rat.

– To je stvarnost, jedna velika država je napala jednu veliku državu i da se rat svodi na ogroman broj mobilisanih mladih muškaraca – rekao je Milanović, dodajući da nikad nisu zaratile dve istinski liberalno-demokratske države “jer imaju predvidive, dosadne i ograničavajuće sisteme donošenja odluka”.

– Pre nekoliko dana na samitu NATO-a u Briselu sam govorio onako kako smatram da je korisno za moju državu. Slušao sam o malignom uticaju Rusije na Bosnu i Hercegovinu, ali nikome nije palo na pamet da spomene Srbiju, dosta važnog i fatalnog našeg komšiju. Srbija već godinama pregovara o punopravnom članstvu s EU. I kilave, idu sporo, nije ti jasno šta hoće i šta neće, ali sad je vreme šta žele, gde pripadaju. Niko to spomenuo nije, ta država kao da ne postoji. Ali za nas postoji i to kao potencijalni prijatelj – rekao je Milanović, čestitajući pobednicima na jučerašnjim izborima u Srbiji.

Na kraju se osvrnuo na novinare i zaključio da “hrvatski novinari ne valjaju ništa”.

BONUS VIDEO:



Izvor: 24sata.hr

Komentari (2)

  1. Jedan bez razloga umisljenko ,nikakav ste gosp . Predsednice i vase cestitke Srbiji nisu potrebne jer nisu iskrene, i kad cete prestat govoriti o Srbiji kao neprijatelju kad ste to culi od naseg predsednika za vas vasu drzavu , ljubomorni ste i radoznali , gradite malo vise vase gradove i sela i necete imati vremena za ispadice.

    Odgovori
  2. Predsednik Milanović pojma nema o čemu govori, ali govori naširoko i nadugačko. Neka vam je nazdravlje Amerika.

    Odgovori

Ostavite komentar