Priča se da je ovo DRUGA ŽENA Kadirova: Ugledao je kada je imala 14 godina, a sada je milionerka (FOTO)

Kako je obelodanila organizacija Projekat za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, nova Kadirovljeva izabranica veoma brzo je postala ozbiljna milionerka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: libor sochor / profimedia.com / Proekt / WillWest News / Profimedia

Budući da nije tajna da Ramzan Kadirov odavno podržava poligamiju koja u njegovoj zemlji i nije tako neuobičajena, ali je u tehničkom smislu u suprotnosti sa zakonom Ruske Federacije, čečenski lider i jedan od bliskih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina, kako tvrdi ruski nezavinsi medij “Projekt”, partner OCCRP (Projekat za prijavljivanje organizovanog kriminala i korupcije), ima navodno drugu ženu, pored zvanične.

U pitanju je, navodno, mlada lepotica Fatima Kazujeva, koju je Ramzan prvi put ugledao 2006. kada je imala samo 14 godina i kada je učestvovala na jednom izboru za mis, gde je osvojila drugo mesto. Ljubav je, kako su isticali ljudi bliski Kadirovu, tada odmah planula, iako je Ramzan, koji sada ima 44 godine, dosta stariji od Fatime.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je obelodanila organizacija Projekat za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, nova Kadirovljeva izabranica veoma brzo je postala ozbiljna milionerka, koja u svom vlaništvu ima tri stana u srcu Moskve. Njihova vrednost procenjena je na oko pet miliona dolara.

Takođe, nebrojeno mnogo projekata, koji se vezuju za Fatimino ime, finansirani su iz Fondacije Ahmat Kadirov, nazvane po pokojnom ocu predsednika Čečenije. U te projekte spadaju rehabilitacioni centar koji vodi kompanija Fatimine majke, te školu i džamiju koje nose ime njenog oca.

Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

-Ukupna imovina dve supruge Ramzana Kadirova, koja je procenjena na oko osam miliona dolara, daleko je veća od imovine koju je on mogao da stekne sa platom prijavljenom 2008. godine, primećuje OCCRP.

Takmičenje za mis

Inače, te 2006. godine, kada je Ramzan upoznao buduću izabranicu, Čečenija je uprkos strogom islamskom zakonu odlučila da organizuje izbor za mis. Kako su tada objašnjavali organizatori, cilj im je da o njihovoj zemlji u svet ode i neka malo drugačija slika, a ne samo slika oružja i ratova.

Tako je, uprkos protivljenju mnogobrojnih konzevrativnih struja, ali i verskog odbora, oko 20 mladih lepotica tog dana plesalo, pevalo, nadmetalo se u kuvanju, recitovanju i drugim umećima.

Foto: Proekt / WillWest News / Profimedia

Međutim, nakon što je izbor završen, a Fatima proglašena drugom, nastupio je sudbonosni trenutak za nju.

Ona je plakala nezadovoljna plasmanom, zbog čega ju je Ramzan i primetio. Tada ju je pozvao kod sebe i rekao joj da zapleše za njega i za ostale prisutne moćnike, bacajući ogromne količine novca pod njene noge. Novinar Komersanta, koji je bio na mestu događaja, posvedočio je da je devojka igrala tradicionalni ples lezginku, a da je podu oko nje te večeri završilo oko 30.000 dolara, tvrdi Project.

I tako je pobednica izbora za mis dobila mesto u vladi i titulu “vodećeg modela” modne kuće “Firdous” koja pripada porodici Kadirov. Ali je Fatima dobila mnogo veću nagradu – postala je supruga najmoćnijeg čoveka u zemlji, a i šire i prava bogatašica.

Što se tiče poligamije, ona je u Čečeniji prihvatljiva i dozvoljava da muškarac ima do četiri žene, ali pod uslovom da je u stanju da im obezbedi iste uslove života i da im pruži jednaku pažnju. Uslov je i da im omogući da žive na odvojenim mestima.

-Podržavam da muškarac ima četiri žene, ali mora da im obezbedi sve što im je potrebno. Tako možemo rešiti demografske probleme u Rusiji, rekao je jednom prilikom Kadirov.

Čak je i Kadirovljeva prva supruga, Medni, jednom prilikom rekla kako joj je u redu da on ima još žena. Objasnila je da je takav muslimanski zakon. Ipak, Kadirov nikad nije javno odavao znakove da ima druge žene.

Zanimljivo je, međutim, da se Kadirov u javnosti nikad nije pojavljivao sa obe supruge, niti sa Fatimom. Takođe, nikad javno nije rekao da i on sam ima više žena. Sa Medni, inače, ima 12 biološke i dvoje usvojene dece.

BONUS VIDEO: Izvor: Proect media

Komentari (1)

Ostavite komentar