Matematičar sve precizno zabeležio: Izračunao ko ima NAJVEĆE ŠANSE da na SP bude u grupi sa Srbijom!

Nije da bismo odbili ovakve ishode

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport.rs ©

Žreb za grupnu fazu Svetskog prvenstva u Kataru održaće se u petak od 18 sati, a poznato je da će fudbalska reprezentacija Srbije biti u trećem šeširu.

Na osnovu 100.000 simulacija, Francuz Žulijen Gujon, matematičar i veliki ljubitelj sporta, napravio je kalkulaciju koji su najverovatniji rivali ekipe Dragana Stojkovića, kao i ostalih rivala pred žreb u Dohi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Najmanje procenata da budu u istoj grupi sa nama imaju evropske ekipe, pošto ih ima najviše, a ujedno je i Srbija selekcija sa Starog kontinenta. Sa druge strane, najveće šanse su da dobijemo rivala iz Azije ili Južne Amerike iz prvog šešira, iz drugog su to ekipe SAD, Meksiko i Urugvaj, dok je iz četvrtog najveća mogućnost da izvučemo Saudijsku Arabiju ili afričke reprezentacije.

Kada se pogledaju sve ekipe, Saudijska Arabija ima najveće šanse da bude izvučena sa Srbijom – 22,2 odsto. Zatim sledi SAD sa 20,9 odsto, pa Katar i Meksiko sa po 20,7 odsto.

Velike su šanse i da izvučemo neku od najjačih reprezentacija iz Južne Amerike – Argentina je 20,5 odsto, a Brazil 20,4. Urugvaj i Kamerun se takođe visoko kotiraju sa 19 odsto, dok je šansa da se ukrstimo sa Ganom 18.9%.

Pogledajte i procente za ostale državne timove da se nađu sa Srbijom u grupi:

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar