Priština je samoproglašena KRIMINALNA KVAZIDRŽAVA: Lavrov za srpske medije ponovio stav Rusije

Istakao je da Priština želi da iskoristi situaciju da bi ostvarila priznanje svoje kvazinezavisnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RT Printscreen

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov govori uživo za srpske medije. Lavrov je na početku obraćanja istakao da zna kakav se pritisak vrši na Srbiju da uvede sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini.

Ruski šef diplomatije istakao je da je Priština samoproglašena kriminalna kvazidržava koja samo želi da iskoristi situaciju da bi ostvarila priznanje svoje kvazinezavisnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Upozoravali smo zapadne kolege da ukrajinske ambasade nude usluge slanja plaćenika u Ukrajinu čime krše međunarodne konvencije i diskredituju statud diplomatskih predstavništava. Neki od tih plaćenika su davali izjave po mrežama i jasno je da idu da ratuju za novac. Što se tiče podrške Prištine Kijevu, radi se o tome da je Priština samoproglašena kriminalna kvazidržava koja samo želi da iskoristi situaciju da bi ostvarila priznanje svoje kvazinezavisnosti – istakao je on.

Lavrov je podvukao da je stav Rusije o Kosovu i Metohiji poznat.

– Naš stav je poznat, mi smo upozoravači na nedopustivost podsticanja ponašanja Prištine i zalagali smo se da se pitanje rešava na osnovu rezolucije 1244. Sporazum o formiranju ZSO potpisan je još 2013. godine, a kad podsećamo naše zapadne kolege da to nije sprovedeno, oni ćute. EU je pokazao svoju potpunu neodrživost kao garant sporazuma – kaže ruski ministar.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar