Vučić: Je li vredniji ŽIVOT jednog Srbina sa KiM ili 50.000 glasova? Meni je važniji život

Predsednik je govorio o važnoj temi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Prva tv

Predsdnik Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije “Jutro” na TV Prva, a tom prilikom govorio je o uskraćivanju ljudskih prava Srbima sa Kosova i Metohije od strane privremenih prištinskih institucija.

– Da li ima pokušaja neodgovornih ljudi da urade nešto? Da. I sve ovo što su radili oko izbora, nadajući se da će tako Srbe da nateraju u kolonu bez povratka… Više od 90 odsto glasova na KiM dobijam kao kandidat i lista koju vodim. Računali su neće Vučić da odustane od glasova, nateraćemo ga da uđe u to, pa da vidimo kakav incident možemo da napravimo – rekao je predsednik i dodao:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Molio sam Srbe sa KiM da sačuvamo mir, 50-55.000 glasova, ako je to razlika, ne treba da budem predsednik. Važno je da glasaju, to je demokratsko pravo, ali je li važnije to ili da budu živi i ne budu napadani? Da vam ne govorim do čega su došle naše službe. Je li vredniji jedan život jednog Srbina sa KiM ili 50.000 glasova? Meni je važniji život Srba sa KiM – podvukao je Vučić.

Podsećanja radi, politički i institucionalni predstavnici Srba na KiM su se 22. marta u Beogradu sastali sa predsednikom Vučićem i tom prilikom od njega zatražili dozvolu da napuste privremene prištinske institucije zbog toga što vlasti tzv. Kosova ne dozvoljavaju održavanje srpskih parlamentarnih i predsedničkih izbora.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar