Savršen nedeljni ručak: Pastrmka na žaru po instrukcijama svetskog kuvara (RECEPT)

Idealan recept za sve ljubitelje ribe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nedelja je dan za porodični ručak, a kako je u toku Uskršnji post, dobar izbor je riba.

Osim što je veoma ukusna, predstavlja jednu od najzdravijih namirnica jer je bogata omega – 3 masnim kiselinama koje su bitne za organizam.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Evo kako da pripremite ukusnu pastrmku na žaru, po instrukcijama svetski poznatog kuvara Džejmija Olivera.

Sastojci:

pastmrka – 2 komada (otprilike 400 g svaka)

2 limuna

peršun

maslinovo ulje

so, biber

puter

Foto: Shutterstock

Priprema:

Očistite ribu. Na koži napravite posekotine sa obe strane, dubine od oko 0,5 centimetara. Svaku ribu posolite, pobiberite i premažite maslinovim uljem. Jedan limun narežite na pola, a drugi na kriške, uklonite košpice. Naseckajte peršun. Ribu napunite kriškama limuna i seckanim peršunom. Stavite komade putera i percite ribu na roštilju oko 10 – 15 minuta sa svake strane.

Posluživanje ribe na roštilju Džejmi Oliver preporučuje uz mladi krompir, povrće na pari ili običnu svežu salatu.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, receptoor.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar