Nedelja je dan za porodični ručak, a kako je u toku Uskršnji post, dobar izbor je riba.
Osim što je veoma ukusna, predstavlja jednu od najzdravijih namirnica jer je bogata omega – 3 masnim kiselinama koje su bitne za organizam.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Evo kako da pripremite ukusnu pastrmku na žaru, po instrukcijama svetski poznatog kuvara Džejmija Olivera.
Sastojci:
pastmrka – 2 komada (otprilike 400 g svaka)
2 limuna
peršun
maslinovo ulje
so, biber
puter

Priprema:
Očistite ribu. Na koži napravite posekotine sa obe strane, dubine od oko 0,5 centimetara. Svaku ribu posolite, pobiberite i premažite maslinovim uljem. Jedan limun narežite na pola, a drugi na kriške, uklonite košpice. Naseckajte peršun. Ribu napunite kriškama limuna i seckanim peršunom. Stavite komade putera i percite ribu na roštilju oko 10 – 15 minuta sa svake strane.
Posluživanje ribe na roštilju Džejmi Oliver preporučuje uz mladi krompir, povrće na pari ili običnu svežu salatu.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)