Sjajne vesti za naše građane: Ministarstvo finansija donelo ODLUKU, evo ko će i koliko novca dobiti

Isplata će biti izvršena u dinarskoj protivvrednosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ministarstvo finansija će u četvrtak, 31. marta isplatiti akontaciju obeštećenja u novcu bivšim vlasnicima, na osnovu pravosnažnih rešenja o utvrđivanju iznosa obeštećenja, donetih od strane Agencije za restituciju, saopštilo je ovo ministarstvo.

Ministartvo finansija još jednom poziva sva lica koja nisu dostavila potrebnu dokumentaciju, da to učine u najkraćem roku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Iznos akontacije je 10 odsto od utvrđenog iznosa obeštećenja, po svim zakonskim osnovima bivših vlasnika, a isplata će biti izvršena u dinarskoj protivvrednosti, po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije – navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da u slučaju kada umesto bivšeg vlasnika pravo obeštećenja ostvaruju zakonski naslednici, iznos akontacije će biti podeljen na zakonske naslednike saglasno njihovim utvrđenim udelima.

Ministarstvo finansija naglašava da je, bez obzira da li se radi o bivšim vlasnicima, njihovim zakonskim naslednicima ili naslednicima preminulih primalaca obeštećenja, radi isplate akontacije, za svakog primaoca akontacije, potrebno dostaviti određenu dokumentaciju.

Do sada su 3.034 osobe koje treba da dobiju akontaciju dostavile potrebnu dokumentaciju, što je 65,5 odsto.

– Pozivamo još jednom sve koji spadaju u gore navedene kategorije, a do sada nisu dostavili potrebnu dokumentaciju, da to učine u najkraćem roku, kako bi im bila isplaćena akontacija – poručuju iz ministarstva i podsećaju da je od dokumentacije potrebno dostaviti:

1. Fotokopiju lične identifikacione isprave, radi utvrđivanja identiteta primaoca akontacije
2. Fotokopiju dokumenta – platne kartice ili drugog zvaničnog dokumenta kojim se nedvosmisleno potvrđuje podatak o broju dinarskog računa na koji će biti izvršena isplata akontacije (ručno popunjeni podatak bez fotokopije dokumenta kojim se potvrđuje traženi podatak ne smatra se validnim dokumentom)
3. Za naslednike preminulih primalaca obeštećenja – fotokopiju pravosnažnog rešenja o nasleđivanju, uključujući i dokumentaciju navedenu pod tačkama 1 i 2, za svakog od naslednika.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar