Pronađen uređaj koji će OTKRITI SVE o letelici: Istraženo mesto na kojem je srušen dron u Hrvatskoj

Pripreme izvlačenja iz kratera veličine tri metra su se otegnule, a iskopavanje letelice će se nastaviti sutra ujutro

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

S nestrpljenjem su ceo današnji dan prolaznici iščekivali vađenje iz zemlje bespilotne letelice Tu-141 čiji su delovi u četvrtak sat vremena pre ponoći pali nadomak Studentskog doma “Stjepan Radić”.

Međutim, pripreme izvlačenja iz kratera veličine tri metra su se otegnule, a iskopavanje letelice će se nastaviti sutra ujutro.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Inače, čim je u rano jutro mesto pada letelice napustio premijer s ministrima, zagrebački su vatrogasci krenuli u akciju rezanja grana i jednog stabla uz sam rub kratera iz kojeg štrče delovi šest tona teške grdosije.

Nakon toga su na scenu stupili bageri koji su nastavili kopati rupu od sedam metara dubine. Kako vojska ništa nije želela da prepusti slučaju, naložili su policiji da policijskom trakom obuhvati veći prostor, čak do 300 metara. Ujedno su evakuisali studentski paviljon koji je najbliži krateru.

Ministar Mario Banožić je većinu vremena proveo s vojnicima na terenu. Cilj im je svima jedan – izvući dron u što celovitijem komadu. Svaki grumen iskopane zemlje policija i vojnici su pregledali jer je svaka krhotina važna za sklapanje mozaika. Dosad su kriminalisti napunili više desetina vreća s materijalom.

A kako saznaje Jutarnji.hr, u moru do sad iskopanog materijala iz zemlje izvađen je i željno iščekivani uređaj za čuvanje podataka o letu (crna kutija). Može li se iz njega išta korisno izvući te rekonstruisati ceo tok leta Tu-141, pokazaće analiza istoga zajedno sa (pre)ostalim materijalom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar