Menig se dobro seća šta je uradio Fejnordu: Evo zašto je dobro što Partizan prvi meč igra u Beogradu

Nastupajući za Cvole, u aprilu 2017. godine, postigao je pogodak protiv tima iz Roterdama već u 3. minutu susreta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport.rs ©

Fudbaleri Partizana u četvrtak u prvoj utakmicu 1/8 finala Lige konferencije igraju protiv holandskog Fejnorda. Neko ko ih dobro poznaje i ko je tokom karijere imao prilike da sa njima „ukrsti koplja” na terenu je, svakako, Kvinsi Menig.

Igrajući za Cvole, u aprilu 2017. godine, postigao si gol protiv Fejnorda već u 3. minutu, tako što si predriblao i golmana. Sećaš li se toga?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sećam se tog gola protiv Fejnorda, veoma važnog za Cvole. Moj tadašnji klub borio se za opstanak i nismo baš bili u dobroj formi, a oni su bili prvi i postali su šampioni te godine. Cela Holandija je gledala tu utakmicu, na početku sam iskoristio brzinu, pobegao čuvarima, prešao golmana i pogodio mrežu.

Prošle sezone, u dresu Tventea, oba puta ste remizirali sa Fejnordom.

– Tada, dok sam igrao za Tvente, dva puta smo remizirali sa Fejnordom. Trebalo je bar jednom da pobedimo, ali nismo uspeli da postignemo gol.

Da li ste dobili reakcije prijatelja iz Holandije posle žreba?

– Kad smo izvukli Fejnord, zvalo me je mnogo ljudi iz Holandije i svi su mi poželeli sreću. Utakmicu će uživo prenositi i holandska televizija, gledaće i navijači Ajaksa i navijati za mene.

Šta bi trebalo da znamo o njihovim navijačima?

– Navijači Fejenorda prave neku vrstu lude atmosfere, slično kao i na srpskom derbiju. Za mene je to najbolja atmosfera u Holandiji.

Rikardo zbog kartona neće igrati utakmicu.

– Rikardo će, na žalost, propustiti utakmicu u Beogradu, ali tu je Mare Milovanović-veliki talenat. Već je pokazao da je dobar igrač, ako bude igrao-biće to dobro.

Da li će porodica doći u Beograd?

– Prijatelji i porodica će pokušati da dođu u Beograd, a sigurno će biti na revanšu u Roterdamu.

Kakva je ekipa Fejenorda?

– U prethodnom periodu su pobeđivali kod kuće i imali više problema na gostovanjima, ali sad su promenili trenera-baš je dobar! Sada igraju dobro i kod kuće i na strani. Smatram da je za nas dobro što ćemo prvu utakmicu da igramo kod kuće, da u Beogradu napravimo dobar rezultat i idemo s njim u Roterdam – izjavio je Kvinsi Menig.

BONUS VIDEO:



Izvor: Espreso

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar