Rusi prave NOVA TAKMIČENJA zbog sankcija: Evo koje sve zemlje bi mogle da budu učesnici

U toku su pregovori

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Rusija pregovara o stvaranju sportskih takmičenja sa zemljama Zajednice Nezavisnih Država i zemljaka BRIKS-a.

Posle specijalne operacije Rusije u Ukrajini svet više neće biti isti. Svedoci smo ove rečenice skoro svakog dana, a da se nešto menja potvrđuju i sportske vesti iz Rusije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Rusija je izbačena iz svih velikih takmičenja, njeni sportisti i reprezentacije brutalno su proterane, ili su pojedinci toliko šikanirani da im je zabranjeno da ističu nacionalne simbole. Očigledno je da Rusi ne sede skrštenih ruku i da su spremni da se za svoja prava bore i u sportu.

Prema pisanju medija iz Rusije, ta država pregovara o stvaranju sportskih takmičenja sa zemljama Zajednice Nezavisnih Država i zemljaka BRIKS-a. Ministarstvo sporta Rusije organizovalo je operativni sastanak sa predstavnicima sportskih saveza zemlje.

Na sastanku je razgovarano o merama održavanja sfere, uspostavljanju kalendarskog plana, kao i promeni statusa i oblika održavanja međunarodnih turnira.

Tokom rasprave o trenutnoj situaciji odlučeno je da većina ruskih sportskih događaja bude fokusirana na zemlje ZND (Azerbejdžan, Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Tadžikistan, Uzbekistan), kao i na BRIKS. zemlje (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika).

U toku su pregovori o stvaranju sportskih takmičenja zajedno sa ovim državama, prenosi zvanični sajt Ruske konjičke federacije. Sveruska takmičenja mogu imati otvoren status, što omogućava građanima drugih država da učestvuju na takvim turnirima.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar