Preminuo mali Damjan (12): Pao sa bicikla i požalio se da mu TRNE telo, a onda se desilo NAJGORE

U decembru kada se pisalo o njemu, on se nalazio na Intenzivnoj nezi neurohirurgije gde je zbog nemogućnosti samostalnog disanja priključen na aparate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Budi human

Damjan Pavlović (12), koji je imao zloćudni tumor, a kojem je, i pored tri operacije u našoj zemlji, neophodno bilo lečenje u inostranstvu, nažalost, izgubio je juče bitku sa ovom opakom bolešću.

– Život je zaista surov. Neko se nekad pitao da li je Zemlja pakao neke druge planete? Ja se bojim da postaje… Odvodi nam najmlađe i najmilije. Neka ti je laka zemlja, a život večni na nekom drugom i lepšem mestu. Saućešće porodici – napisala je Tatjana Maksimović Terzić, administrator Fejsbuk grupe Knjiga za SMS – budi human.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Da je dečak preminuo, potvrđeno je i u fondaciji Budi human.

U decembru kada se pisalo o njemu, on se nalazio na Intenzivnoj nezi neurohirurgije gde je zbog nemogućnosti samostalnog disanja priključen na aparate.

Damjan je rođen 11. maja 2009. godine kao zdravo dete. Razvijao se normalno, napredovao kao sva zdrava deca tog uzrasta. Bavio se sportom, redovan je član kulturno umetničkog društva.

Prvi simptomi bolesti su se javili 2014. godine. Damjanu je specijalističkim pregledom dijagnostikovan zloćudni tumor moždanog stabla.

– Hitno je operisan u Kliničkom centru Srbije u Beogradu. Operativni zahvat je uspešno završen. Damjan se vratio svojim svakodnevnim obavezama. Nažalost, 2019. godine dolazi do ponovnih simptoma bolesti gde je pregledom magnetnom rezonancom ustanovljen recidiv bolesti. Ponovo je operisan. Nakon rehabilitacije Damjan se ponovo vratio svakodnevnim aktivnostima i školi – navedeno je tada na sajtu Humanitarne fondacije Budi human – Aleksandar Šapić, koja je sakuplja novac za njegovo lečenje.

U avgustu 2021. godine Damjan je pao sa bicikla. Nekoliko dana posle toga žalio na utrnulost desne strane tela. Na lekarskom pregledu je uočen facijalis. Usledila je detaljna dijagnostika gde su uočene promene koje su praćene od strane lekara. Na kontrolnom pregledu u oktobru uočene su značajne promene usled čega je Damjan ponovo hitno operisan. Ustanovljeno je da je bolest rapidno uznapredovala (glioblastom gradus IV na moždanom stablu).

Operativni tok se međutim, zakomplikovao, kao i njegovo, opšte zdravstveno stanje.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar