Eskobar: SAD očekuju da vlada u Prištini ispoštuje prava manastira Visoki Dečani (FOTO)

U pismu od 17. februara, u ime američkog državnog sekretara Entoni Blinkena, Eskobar je odgovorio na apel vladike Irineja da se zaštite srpska pravoslavna zajednica i verski objekti na Кosovu i Metohiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar u pismu episkopu istočnoameričkom Irineju istakao je da SAD i međunarodna zajednica očekuju da tzv. “vlada kosova” sprovede pravno obavezujuću odluku tzv. “Ustavnog suda Кosova” i ispoštuje imovinska prava manastira Visoki Dečani, saopštila je Кancelarija Episkopa istočnoameričkog.

U pismu od 17. februara, u ime američkog državnog sekretara Entoni Blinkena, Eskobar je odgovorio na apel vladike Irineja da se zaštite srpska pravoslavna zajednica i verski objekti na Кosovu i Metohiji, ponovnim izrazom odlučne podrške SAD po pitanju verskih sloboda i prava manjina kako na Кosovu i Metohiji, tako i širom sveta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je Eskobar naveo u pismu manastir Dečani je “od vitalnog značaja za Srbe, a ujedno je i sastavni deo kulturnog tkiva Кosova i Metohije i svetske kulturne baštine”.

Dodaje se da je Eskobar naglasio i da je dijalog način za prevladavanje nerešenih problema u regionu, u kome bi, kako kaže, Srpska pravoslavna crkva mogla da ima značajnu ulogu.

Vest o odgovoru Eskobara objavio je i manastir Visoki Dečani na svom Tviteru.

BONUS VIDEO: Izvor: Kosovo online

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar