Avion umalo PAO na auto-put u Beogradu: Velika TRAGEDIJA izbegnuta u poslednji čas

Кako za Objektiv navodi izvor upoznat sa ovim slučajem, piloti su u poslednjem trenutku podigli letelicu sa piste aerodroma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Salinger Igor, Printscreen

Drama koju su sekunde delile da se pretvori u tragediju dogodila se u avionu “Flajdubaija” u petak oko 14 časova na pisti aerodroma “Nikola Tesla”.

Let FZ1746 iz Beograda do Dubaija mogao je da bude prekinut svega nekoliko minuta nakon ukrcavanja putnika, jer se letelica “odlepila” od piste suviše kasno. Naime, “boing 737-8 MAКS” je prag piste preleteo na visini od svega nekoliko metara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Кako za Objektiv navodi dobro obavešteni izvor, putnici nisu ni bili svesni da im je život u opasnosti, iako je avion počeo da se penje u visine neuobičajeno sporo, nakon čega je preleteo kraj piste na visini koja je manja od 10 metara.

— Iako su piloti uradili proračun za poletanje koristeći celu dužinu piste, što je 3.000 metara, iz nekog razloga nisu poleteli sa njenog početka, već sa mesta koje se nalazi jedan kilometar niz pistu, u pravcu auto-puta. U poslednji čas je izbegnuta tragedija, jer je avion jedva preleteo zaštitnu ogradu i malo je falilo da završi na auto-putu. To bi sigurno dovelo do stradanja putnika, posade, a da ne pričamo o karambolu koji bi izazvao pad letelice i pogibiji onih koji su u tom trenutku bili na deonici auto-puta nadomak aerodroma — kaže naš izvor.

Piše: Nikolina Marić

OSTATAK OVE VESTI MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 23. FEBRUAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (7)

  1. Dok su se nalazili u D intersekciji obavestili su toranj da su spremni za poletanje frazom "fully ready for departure",to je za toranj prihvacena intersekcija.Imali su opciju da biraju D(2000m),E(3000m) ili da traze ulazak na stazu preko E i okretanje za 180 stepeni na pocetku piste,na taj nacin bi imali 3400m.Nazalost nisu znali gde se nalaze,mislili su da su u E a bili su u D,a frazom "fully ready" uverili toranj da su prihvatili poletanje sa te pozicije.

    Odgovori
  2. Pre par decenija u titovoj Jugi završio sam akademiju sa generacijom arapa sa bliskog istoka . U njihove ocene i uspeh školovanja nismo imali uvid ali na kraju školovanja svi smo odradili vozačku obuku . Sa te obuke otpalo je preko 20 posto nesvrstanih nam prijatelja jer im psihomotorika nije dovoljno dobra da savladaju upravljanje automobilom . Nazovite me rasistom ali sam uveren da je neki lokalni šeik kupio pilotsku diplomu svom sinu i ucenio kompaniju da mu daju da leti kad već dečko voli .

    Odgovori

Ostavite komentar