Besplatna ČAJANKA na Sava Promenadi: Nesvakidašnja zabava povodom zatvaranja Kineskog festivala svetla

Nesvakidašnja zabava uz čaj počinje od 18 časova isped ulaza broj 5 u Galeriju na Sava Promenadi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATA Images

Povodom zatvaranja Kineskog festivala svetla, u četvrtak, 17. februara biće priređena čajanka, besplatna za sve posetioce, na kojoj će biti posluženi aromatični kineski čajevi. Nesvakidašnja zabava uz čaj počinje od 18 časova isped ulaza broj 5 u Galeriju na Sava Promenadi, dok će druženje uporedo trajati i kod muzičko-svetlosne interaktivne gazilice u Galeriji, odakle će posetioci moći da pokažu i svoju kreativnost. Svi ljubitelji umetnosti i dobre zabave su pozvani da prisustvuju zatvaranju i gašenju lampiona koji su krasili Sava Promenadu u okviru ovog Festivala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za ovom jedinstvenom izložbom u Srbiji vladalo je nezapamćeno interesovanje, a mnogobrojni mediji u Srbiji i Kini su naširoko izveštavali o festivalu koji ove godine beleži četvrtu godinu svog postojanja.

Kineski festival svetla, u organizaciji je “Balkanopolis centra za modernu tradiciju”, pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, uz pokroviteljstvo grada Beograda i podršku ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji.

Pored impozantnog zmaja dugačkog 17m, favorit posetilaca su bile i muzičko-svetlosne interaktivne gazilica koje se aktiviraju plešući po njima u Galeriji kod ulaza 5, a Limanski park u Novom Sadu je svetleo kao nikada do sada uz dva kineska zmaja, životinjsko carstvo, magične jelene, čarobne ribe i mnoge druge atraktivne svetlosne instalacije.

Uz zadovoljstvo što je tradicija proslave Kineske nove godine uspešno održana četvrtu godinu zaredom, inicijator i osnivač Kineskog festivala svetla, Slobodan Trkulja, izjavio je:

– Balkanopolis Centar za Modernu Tradiciju se zahvaljuje svim dragim posetiocima koji su bili deo svetlosti kinesko-srpskog prijateljstva. Verujem da je Kineski festival svetla za ove tri sedmice uneo radosti u našu svakodnevnicu, vratio detinji osmeh u naše živote i zagrejao srca svih koji su bili u prilici da ga dožive izbliza. Vidimo se ponovo dogodine!

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar