Predlog za savršeno letnje OSVEŽENJE: Fantastični rolat sa čokoladom i vanilom (RECEPT+VIDEO)

Slatkiš koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube/Jelenajela Petrovic

Kremasto, sočno i osvežavajuće – to je prava ideja za tople dane.

Zato vam i predlažemo neodoljivi rolat sa čokoladom i vanilom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada prvi put probate ovaj slatkiš, sigurni smo da ćete odmah ubaciti na listu omiljenih recepata.

Uživajte i sladite se!

Sastojci:

Za biskvit:

5-6 jaja zavisi od krupnoće
šećer po želji, ja sam stavila 2 kašike
1 kašika kakaa
4 kašike brašna
2 kašike ulja

Za krem:

1 čaša mleka (od 200 gr)
2 kašike šećera (može više)
2 kašike brašna
1 jaje
2 vanilina šećera
200 gr maslaca
1 kašika prah šećera
100 gr čokolade (ili 1 puna kašika kakaa)

Priprema biskvita :

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno… U kakao dodati malo toplog mleka pa sipati u testo. Dodajte ulje pa sve izjednačite. Dobijate ređe testo koje sipate u pleh ali ga obložite pek papirom..

Rasporedite lepo kašikom pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta. Suvu krpu prostrite na sto pa istresite pečen rolat. Odstranite hartiju i uvijte vruć u krpu. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Priprema krema:

U mleko stavite šećer po želi, pa dodate vanilin šećer. Odvojite malo mleka pa u njemu umutite jaje. Dodati brašno i žicom izmutiti da bude bez grudvica. Kad mleko provri dodamo brašno i brzo mešamo. Sklonimo i ohladimo.

Maslac umutiti sa prah šećerom i izmešati sa skuvanim kremom. Dodavati krem polako u maslaac. Mutiti mikserom, na lagano. Podeliti krem na dva dela.

U jedan dodati rastopljenu čokoladu ili kakao pa izjednačiti. Biskvit odviti iz krpe i raširiti, pa ga prvo premazati sa svetlim kremom pa preko njega čokoladnim.

Uviti ponovo rolat u foliju i ohladiti 2-3 sata u frižideru.

Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu:

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar