Frizeri saglasni: Evo koliko često treba prati KOSU

Razrešena dilema

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/gpointstudio

Činjenica je da saveta, kada je kosa u pitanju, ne manjka.

Često možemo pročitati kako bi trebalo da se šišamo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ili da održavamo kosu.

Ali dilema u vezi sa tim koliko često bi trebalo da je peremo, kao da uvek ostane nerešena.

Silista Džulijen Farel je otkrio da, iako ne postoji strogo pravilo koliko često to treba raditi, jer je svačija kosa drugačija, ipak nije pametno često je prati, jer to donosi više štete nego koristi.

Džulijen preporučuje da je peremo svaka tri do četiri dana: “Ako je perete svakoga dana, sa temena skidate prirodna ulja, a to dovodi do suve i beživotne kose”, kaže on.

“Ako vam je kosa već oštećena od uređaja za stilizovanje i posvetljivanja, trebalo bi da je perete samo jednom nedeljno”, tvrdi Pol Kučinelo, frizer i stilista.

Njihov kolega Skot Miler takođe smatra da kosu treba što ređe prati: “Kada počnete da je perete svakoga dana, ona se sve više masti. Osim ako se niste preterano oznojili na treningu, ili radili neki prljav posao, zaista nema potrebe da je svakoga dana perete”, rekao je.

Foto: Freepik/torwaiphoto

Oni su ispričali i da postoji novi trend – ljudi ne peru kosu po mesec dana. To, međutim, prema njihovim rečima nije potrebno. Kažu da će veliku razliku napraviti i preskakanje samo jednog pranja u toku nedelje koje ste do sada imali.



Izvor: Objektiv.rs, Večernji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar