“Već smo imali RAT u Evropi”: Putin podsetio nemačkog kancelara kako je NATO bombardovao Beograd (VIDEO)

Ruski predsednik je tokom konferencije za medije izjavio da Rusija ne želi rat

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN / POOL/ ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom zajedničke konferencije sa nemačkim kancleraom Olafom Šolcem pomenuo i agresiju NATO saveza na Jugoslaviju 1999. godine.

-Kancelar je rekao da bi naša generacija teško zamislila novi rat u Evropi i to je pomenuto u odnosu na Ukrajinu. Ali mi smo svedočili ratu u Evropi koji je započeo NATO protiv Jugoslavije. Bila je to velika vojna operacija, izvršeni su napadi projektilima na jedan od evropskih glavnih gradova – Beograd. To se dogodilo bez reakcije i sankcija od strane UN. To je loš primer, ali se dogodio, rekao je Putin.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetimo, ruski predsednik je tokom konferencije za medije izjavio danas da Rusija ne želi rat u Evropi ali i da ne može da zažmuri na to kako SAD i NATO “sasvim slobodno i u svoju korist” tumače princip nedeljive bezbednosti.

Govoreći o bezbednosnim garancijama koje traži Rusija od Zapada, ruski lider je istakao da Moskva ne može da zažmuri na to kako SAD i NATO sasvim slobodno i u svoju korist tumače princip nedeljive bezbednosti. Kako je naveo, nasilno obuzdavanje Rusije od strane Zapada, Moskva doživljava kao pretnju bezbednosti zemlje.

Što se tiče “Severnog toka 2”, on je komercijalni projekat koji je završen i spreman za rad. Međutim, Putin je istakao da će Rusija nastaviti sa isporukama gasa preko Ukrajine i posle 2024. godine, ako bude potražnje i rentabilnosti.

Razgovor Putina i Šolca je trajao više od tri sata.

BONUS VIDEO:



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar