Frižider vam se oseća na POKVARENU hranu? Rešite problem lako sa nekom od ovih 5 namirnica

Hrana koja dugo stoji ume da ostavi neprijatne mirise i nakon što se izbaci iz frižidera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Svakome se dogodilo da se neka osetljiva namirnica, poput mleka ili mesa, pokvari jer dugo stoji u frižideru.

Nije problem izbaciti samu namirnicu, pa ni prebrisati mesto na kom je stajala, ali sa izbacivanjem neprijatnih mirisa koje pokvarene namirnice ostavljaju za sobom, malo je složenija situacija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Namirnice čak ne moraju ni da se pokvare da bi ostavile neugodan miris.

Pojedina hrana ima sama po sebi jak i karakterističan miris, koji ne može da se ukloni čak ni kada se namirnica izbaci iz frižidera.

Kako se ovi loši mirisi ne bi zadržavali danima u frižideru, a vi doživljavali neprijatnost svaki put kad ga otvorite, možete u njega da stavite neku od sledećih stvari, koje će efikasno prikriti, a vremenom i ukloniti smrad.

Sirće

Jednostavna i tradicionalna metoda uklanjanja neprijatnih mirisa iz svake prostorije, jeste brisanje sirćetom. Istrljajte mesto na kom je hrana stajala i ostavite frižider otvorenim kako bi se malo izluftirao.

jabukovo sirće
Foto: Shutterstock

Limun

Presecite ga na pola i polutkama istrljajte mesto sa kog se neprijatan miris širi.

Zrna kafe

Po policama vašeg frižidera postavite zrna kafe (dakle, ne samlevenu) koja imaju fenomenalno svojstvo upijanja neprijatnih mirisa.

Foto: Shutterstock

Soda bikarbona

Voda, soda bikarbona i obična krpa, magična su alatka kada je ovaj problem u pitanju. Napravite pastu od ova dva sastojka, umočite krpu i prebrišite frižider.

Ekstrakt vanile

Pored toga što uklanja neprijatne mirise, ekstrakt vanile stvara i one ugodne i lepe. Natopite komad vate u ovu tečnost i ostavite je u frižideru na nekoliko dana.

Rezultat će vas zapanjiti.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar