Kolaković: Imamo lepu priliku da izborimo drugu fazu EP

Rukometaši Srbije se okupili pred EP u Austriji januara iduće godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Rukometaši Srbije
Foto:rss.org.rs

Srednji bek rukometne reprezentacije Srbije Aleksa Kolaković kaže da se tim dobro sprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije okupila se u nedelju u Kovilovu, gde obavlja prvu fazu priprema za EP.

“Mogu da kažem da dobro radimo, treninzi su ozbiljni, dajemo sve od sebe, radimo punom parom da bismo se što bolje spremili za sve ono što nas očekuje. Polako ulazimo u dobar ritam i spremamo se za te prve dve utakmica sa Egiptom, pa onda “Zlatna liga” i na kraju ono zbog čega smo ovde – Evropsko prvenstvo”, rekao je Kolakovićv za sajt RS S.

Prva pripremna utakmica Srbiju očekuje u subotu, od 18 sati na Banjici, a protivnik je Egipat, a dan kasnije “Orlovi” će sa istim rivalom odmeriti snage u Nišu.

Ulaz na obe utakmice ce biti slobodan uz podignutu ulaznicu-pozivnicu na blagajnama, a nakon tih utakmica izabranici Nenada Peruničića će učestvovati na turniru “Zlatne lige”.

“Pripreme za Evropsko prvenstvo kreću upravo preko tih utakmica sa Egiptom, a kasnije i na mecevima sa jacim selekcijama u Zlatnoj ligi. Tu bi trebalo da vidimo na čemu smo i koliko zaista možemo.“

Srbija će na EP biti u grupi A zajedno sa Hrvatskom, Crnogm Gorom i Belorusijom u Gracu.

“Crna Gora je mlada ekipa i pokazala je već da može sa svim da igra i svakoga da pobedi. Bili su bolji od Danske u kvalifikacijama za EP 2020. Sa druge strane, Belorusija je nezgodan protivnik, koji takođe može svakoga da iznenadi, ali isto tako i od svakoga da izgubi. Hrvatska jeste najjača selekcija u našoj grupi, ali mislim da je ovo dobra grupa za nas i da imamo lepu priliku da se plasiramo u narednu fazu takmičenja“, zaključio je Kolaković.



Izvor: Objektiv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar