Da li biste se USUDILI da ga pogledate? Ovo je zvanično NAJSTRAŠNIJI horor film svih vremena!

Nakon što je 2020. godine "Sinister" proglašen najstrašnijim horor filmom svih vremena, tu titulu u 2021. ponelo je drugo ostvarenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscren

Istraživanje sprovedeno na 250 ispitanika u okviru projekta “Science of scare” (“Nauka o strahu”) donelo je nove rezultate o tome koji film se smatra najstrašnijim u istoriji horor filmova.

Naime, u periodu od avgusta do septembra prošle godine ispitanici su pogledali 40 filmova koji važe za “najstrašnije” horone na svetu, a prilikom gledanja mereni su im otkucaji srca i sve vreme su bili pod lekarskim nadzorom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Istraživanje sprovedeno 2020. godine pokazalo je da su gledaoci najviše reagovali na film “Sinster” koji je tada proglašen najstrašnijim hororom, a tokom gledanja ovog filma ispitanicima je izmereno u proseku 86 otkucaja u minutu, što je za oko 32 odsto više u odnosu na stanje mirovanja, koje u proseku iznosi 65.

Rezultati istraživanja od 2020. godine ne razlikuju se mnogo u odnosu na najnovije istraživanje, sprovedeno prošle godine, gde je isptanicima izmeren puls od čak 88 otkucaja, do kojih je dovelo gledanje filma “Host”.

Reč je o hororu reditelja Roba Sevidža, a radnja celog filma odvija se na aplikaciji Zoom.

Rezultati istraživanja otkrili su da je tokom gledanja ovog filma kod ispitanika zabeležen značajan porast otkucaja srca.

– Naši ispitanici imali su porast otkucaja srca za 37 odsto tokom gledanja ovog filma, s prosečnih 64 do 88 otkucaja u minutu, pri čemu je najstrašniji trenutak u filmu poterao srca na 130 otkucaja u minutu (ekvivalentno trčanju) – navodi se u saopštenju istraživača.

Odmah nakon filma “Host” koji je zauzeo prvo mesto na listi najstrašnijih horora, nalazi se prošlogodišnji pobednik “Sinister“, a odmah za njima su filmovi „Insidious“ tokom kog je izmeren prosečan puls od 85 otkucaja u minutu, a slede „The Conjuring“, „Hereditary“, „Terrified“, „It Follows“, „A Quiet Place Part II“, „Paranormal Activity“ i „The Conjuring 2“.

Zanimljivo, klasični horori nisu tako dobro prošli pa su, na primer, „A Nightmare on Elm Street“ i „Halloween“ rangirani tek na 16. odnosno 17. mestu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar