EKSKLUZIVNI INTERVJU

Srpski vunderkind za OBJEKTIV! Ne razmišljam o milionima, OSTAVIĆU TRAG U PARTIZANU!

Filip Stevanović, najtraženiji tinejdžer sa ovih prostora, za koga je bilo malo i 15.000.000 evra, govori za naš portal

Foto/Partizan.rs

“Da kažemo da sam tek počeo. Potrudiću se da ispunim sve što želim u Partizanu i pomognem saigračima i klubu”, kreće razgovor za Objektiv jedan od najtalentovanijih evropskih fudbalera, Filip Stevanović.

Koliko je njegovo samopouzdanje u ovom trenutku, možda i najbolje pokazuje odgovor na konstataciju da je najmlađi strelac u UEFA takmičenjima za crno-bele. Zapravo, na prostoru bivše Jugoslavije.

“Uvek sam imao na umu da igram za prvi tim i postignem pogodak, tako da sam na neki način to očekivao, jer sam dosta radio upravo za tako nešto. Naravno, tu su još veći zacrtani ciljevi koji će se jednog dana obistiniti uz ogroman trud i rad, nadam se”, nastavlja Partizanov supertalenat, koji ne odaje utisak nekoga ko bi uskoro mogao biti najskuplji superligaški fudbaler. Odnosno, to je već mogao da postane, da je klub hteo da ga proda zimus.

“Te priče nisu uticale na mene, ja sam na zemlji sa obe noge. Svestan sam svega što se dešava trenutno i nemam pritisak, što mi olakšava da se nametnem stručnom štabu za startnih 11”, ističe tinejdžer kojeg je engleski “Gardijan” uvrstio u 60 najvećih svetskih talenata.

Podsetimo, uprava je tokom uvodnog meseca ove godine na stolu imala ponudu Nice vrednu 15 miliona evra za Filipa Stevanovića. Ipak, do realizacije tog posla nije došlo iz dva razloga. Prvi, prodaja Strahinje Pavlovića još jednom francuskom timu, Monaku, za takođe osmocifren iznos, čime je finansijski stabilizovan klub. Ali i nezadovoljstvo ponuđenim, jer su crno-beli zahtevali tri miliona više, pisali su tada domaći mediji.

I da se transfer dogodio, on ne bi značio rastanak. Stevanović je i dalje maloletan, a 18. rođendan će proslaviti tek krajem septembra, što ga ostavlja u Humskoj bar do početka 2021.

“Ove godine postajem punoletan i nadam se da ću ostaviti trag u Partizanu”, dodaje na to.

Ipak, očekivano je da se razmišlja o svim tim milionima i nekim novim izazovima, pogotovo za tako mladog igrača.

“Ne mislim o tome trenutno zaista, tako da ne znam gde bih voleo da nastavim karijeru. Šta bude biće. Ponavljam, s obzirom na moje godine potrebno je mnogo odricanja da se stigne do najboljih evropskih klubova”, još jednom jasno pokazuje potpunu koncentraciju na crno-bele.

A, kada smo kod ekipe, ona je trenutno, kao i svi, u karantinu. Doduše, to sportistima nije nepoznanica, ali jeste odvojenost od grupne prakse.

“Što se forme tiče, imamo ljude u stručnom štabu koji su zaduženi za to. Dobili smo dosta trening-vežbi od profesora Marka Stojanovića i moramo se pridržavati svega toga ako želimo da napredujemo”, objašnjava situaciju u kojoj se trenutno nalazi.

“Dosta je teško naravno, pokušavamo na što pametniji i bolji način da ne dovodimo u pitanje pad forme pred nastavak sezone”.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

Kada će to biti, i dalje sa sigurnošću niko ne može reći. Ne samo konkluzija Superlige, već i svih ostalih, kako domaćih, tako i evropskih klupskih takmičenja. Ali i u svemu tome, Stevanović pronalazi način ili možda bolje rečeno dodatno vreme da napreduje.

“Stvarno je teško prihvatiti da ostajemo bez fudbala na neodređeni period, ali sada pokušavam da analiziram partije iz tekuće sezone i pored toga treniram naporno svakog dana”, opisuje svoju svakodnevicu ofanzivac mlade reprezentacije Srbije.

Gol koji je letos dao Radu, jedan je od najlepših u šampionatu. Da stvar po njega bude još idealnija, postigao ga je u stilu svojih idola.

“Da, to su Ronaldinjo, Mesi i Nejmar”.

I dok se sprema za nastavak sezone na terenu, navijače često više zanima ono što se dešava van njega. Odnosno, koliko će još pristalice crno-belih imati tu privilegiju da ga gledaju u omiljenom dresu. Decidirano nam je rekao da o tome ne razmišlja, ali je isto tako jasno da je to realnost. Danas, sutra, za šest meseci ili godinu dana, Filip Stevanović će vrlo verovatno “preteći” dugogodišnjeg saigrača u mlađim kategorijama i još jednog supertalenta Strahinju Pavlovića po visini obeštećenja. Da li će to biti transferom u komšijsku Nicu ili negde drugo, videćemo.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Ono što takođe čekamo je da saznamo da li obara novi rekord? Vrlo verovatno da. Jer, transfer Mateje Kežmana 2000. je iznosio 14 miliona evra, a još zimus je Partizan mogao da ga proda za veći novac. Kako vreme bude odmicalo, a on nastavio da pokazuje svoj neverovatan potencijal, cena će samo rasti.

Koliko? To zavisi od tržišta, ali i njega samog. Ako sa 17 godina klubovi nude toliki novac, možemo samo da nagađamo šta će biti za pet, šest…

Za kraj, otkrio nam je jednu stvar. Iako ga gledamo na poziciji levokrilnog napadača i čini se da se tu dobro snalazi, to nije njegova omiljena pozicija.

“Najviše volim da igram polušpica i levo krilo, ali preovlađuje polušpic”, zaključio je razgovor Filip Stevanović.

Preuzimanje teksta ili delova teksta je zabranjeno bez odobrenja redakcije Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar