Branka Petrić o Bekimu, sinovima i danima provedenim u BOLNICI: U našoj porodici prožimale su se TRI VERE

Otvorila dušu o najlepšim i najtežim trenucima u životu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/ Vip mobile

Glumica Branka Petrić otvorila je dušu i govorila o sinovima, praznicima, pokojnom suprugu Bekimu Fehmijuu, ali i bolesti.

Otkrila je kako su se u njihovom domu nekada slavili praznici, a kako se slave danas.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– U našoj porodici prožimale su se tri vere i svaku smo voleli, poštovali i na neki način, obeležavali. Nijedna Nova godina nije prošla bez raznih torti, novogodišnjih divota i šampanjca koji bi Bekim otvarao, a sada to rade naši sinovi. Bekimu je uspevalo uvek da čep odleti na pravu stranu. Nikada nismo otišli negde van kuće, recimo na neku planinu, što mi je ponekad bilo žao – rekla je ona za Blic.

Ispričala je i kako je na nju uticala situacija sa koronavirusom.

– Imala sam zaista više vremena za sebe. Nisam imala sedam predstava kojih je bilo pre korone. Poslednja premijera pred sam kraj 2019. godine je bila „Arzamas“ u Zvezdara teatru. Komad je rađen po romanu Ivane Dimić sa Lanetom Gutovićem i Nelom Mihailović a u režiji Ljiljane Todorović. Ta uloga mi je donela mnogo radosti i uzbuđenja. Predstava je tek počela da živi i onda se u martu 2020. sve završilo. Kasnije je otišao i neprežaljeni kolega Lane, a sa njim i predstava „Šuplji kamen“ – iskrena je Branka.

– Napustili su nas toliki meni znani, bliske kolege, prijatelji i poznanici, a da ne govorim koliko je izgubila naša kultura. Ostale su neutešne porodice i neizmerljivi gubici – dodala je glumica.

Foto/Printscreen/Youtube

Osvrnula se i na to na šta je ponosna kada su u pitanju njeni i Bekimovi sinovi Uliks i Hedon.

– Ne volim da se hvalim svojom decom, a mogla bih itekako. Ali evo najkraće: oboje poseduju one bazične pozitivne, pa i najlepše ljudske osobine i ja sam zbog toga baš srećna. Polica u našem salonu, pored Bekimovih i mojih nagrada, sada je već popunjena Uliksovim i Snežaninim (snaja Snežana Bogdanović prim. aut.). Čeka i Nikine nagrade. A kad doživim da mi neko na ulici priđe i pohvali Hedonov hleb, to doživljavam takođe kao nagradu – kaže ona sa ponosom.

Ispričala je i da li će njena unuka Nika krenuti stopama svojih roditelja i okrenuti se ka glumi.

– Sneža i Uliks imaju kćerku Niku, koja je prelepa, visoka i zelenooka na mamu. Zanima je režija i pisanje iako je završila političku ekonomiju, sa željom da svet postane bolji i pravednije mesto za život. Već je sa svojim kratkim filmom učestvovala na festivalu Trajbeka u Njujorku. Višestruko je talentovana, pa bi mogla da bude i glumica – kaže Petrićeva.

Na kraju je istakla i šta je to što joj je obeležilo proteklu godinu.

– Meni lično bolest, jer sam ležela osam dana na Infektivnoj klinici zbog korone. Celo osoblje u bolnici od sestara, preko bolničarki, pa do lekara bilo je fantastično, strpljivo, profesionalno. Oni su se sa velikom pažnjom odnosili prema svakom bolesniku. U sobi sam bila sa tri divne cimerke koje su bile toliko pozitivne osobe. Jedna drugoj smo pomagale i da je to bilo drugačije, verujem da bi mnogo kasnije ozdravile. Premijera predstave “Da krenemo ispočetka” mi je takođe obeležela ovu godinu. Igrajući ulogu bake Lu zaista doživljam veliko zadovoljstvo i radost – zaključila je Branka Petrić za Blic.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (1)

Ostavite komentar