Filmski zaplet: Silovatelj lažirao svoju smrt, političari izjavili SAUČEŠĆE, a on završio na RESPIRATORU

Pokušao je da pobegne pravdi, ali ga je sustigao virus

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Američke vlasti objavile su ove nedelje detalje zanimljivog slučaja Nikolasa Alaverdijana (34) koji je navodno umro 2020. godine od nehodžkinovog limfoma, barem je tako pisalo u njegovoj smrtovnici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U trenutku svoje “smrti”, on je bio osumnjičen za silovanje iz 2008. godine u gradiću Orem u državi Juta. Tužilac Dejvid O. Livit objasnio je kako je te godine uzet DNK uzorak sa žrtve silovanja. Međutim, to je čak deset godina stajalo u skladištu s dokazima, piše Njujork tajms.

Nakon što je on bio izabran na svoju poziciju, naredio je da se svi DNK dokazi iz slučajeva silovanja unesu u nacionalnu bazu podataka registrovanih seksualnih prestupnika.

– Došlo je do poklapanja. Odjednom, imali smo osumnjičenog – tvrdio je.

Policijski istražitelji naveli su da je Alaverdijan koristio niz lažnih imena, uključujući i Nikolas Rosi pod kojim je i bio osuđen te iste godine zbog sek*ualnog uznemiravanja i neprimerenog ponašanja u javnosti.

– Pronašli smo brojne njegove žrtve. Znali smo da ako podignemo optužnicu i ako su ti podaci pravi da ga više nećemo pronaći. Mi, doduše, nemamo naviku dizati optužnicu za mrtve ljude – saopštio je državni tužilac.  –

On je dodao da je itekako moguće da je optuženi znao da ga istražuju.

Alaverdijan je, kako se ispostavilo lažirao svoju smrt, a kako bi sve izgledalo legitimnije napravio je sajt u spomen samom sebi na kojoj su saučešće porodici izrazili gradonačelnik grada Providens Horhe Elorza i senator Džim Langevin. To je služilo kao dodatna potvrda vlastima da je on umro.

Nikolas je završio u bolnici u Glasgowu zbog kovida, a usled teškog stanja u jednom trenutku je bio i na respiratoru.

U ovom trenutku nije poznato kako tačno su američke vlasti saznale da se on tamo nalazi, ali poznato je da je škotska policija došla u bolnicu upravo prema nalogu američke policije. Zaposleni bolnice su identifikovali Alaverdijana preko fotografije, a Interpol je na osnovu njegovih otisaka i DNK uzorka otklonio svaku sumnju da nije reč o njemu.

Škotska policija uhapsila je 34-godišnjaka koji je živeo u Škotskoj pod imenom Artur Najt (u prevodu “vitez Artur”!?), a američke vlasti zatražile su njegovo izručenje.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Večernji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar