“Možda se SKLONIO u neki od tih objekata”: Ronilac Igor ne odustaje – evo GDE sada traže Mateja

U Srbiji se i dalje svi nadaju da će čuti vest o pronađenom Mateju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: M.M./ATAImages, Printscreen

Naša služba i dalje izlazi na teren u potragu za nestalim Matejem Perišem, poručuje ronilac Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.

– Danas ćemo pretraživati napuštene objekte uz reku i to najmodernijom termovizijskom kamerom koja nam je ustupljena kao pomoć. Dokle god postoji i samo jedan odsto šanse da se čovek možda sklonio u neki od tih objekata iz nekog razloga, da je možda živ, mi ćemo ga tražiti i tako – dodao je Jončić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Inače, ronioci ove Mreže od početka tragaju za Matejem pod vodom. Prema njihovim iskustvima, a ne ulazeći u to da li je Matej završio u vodi, tela onih koji se utope tokom zime i niskog vodostaja, obično isplivaju prilikom otopljavanja i porasta vodostaja reke.

Tako je svojevremeno, priča Jončić, telo Uroša Radosavljevića (23) iz Vinče isplivalo četiri meseca od potrage, tek onda kada je počelo da otopljava i da se vodostaj reke podiže.

– Sedam dana smo ga neprestano, konstantno tražili, a četiri meseca kasnije telo je isplivalo 20,30 metara od mesta gde smo prolazili kada smo ga tražili – priseća se Jončić i dodaje:

– Sada je jako nizak vodostaj za ovo doba godine, a voda je jako brza. Ako se nešto zakači, ta brzina ga drži konstantno na istom mestu – objašnjava Jončić.

Druga, tužna i surova istina o utopljenicima je i ta da se neka utopljena tela nađu pred propelerima brodova i iz tog razloga nikada ne budu pronađena.

U Srbiji se i dalje svi nadaju da će čuti vest o pronađenom Mateju i da će ona imati srećan kraj.

Šta se tačno dešavalo kobne noći, niko sa sigurnošću ne zna. Ono što se pouzdano zna jeste da je Matej sa drugarima iz Splita došao do Zagreba, da su tu ostavili svoje automobile i iznajmili kombi kojim su došli do Beograda. Kako su rekli Matejevi otac i devojka, oni su taj put planirali već dugo, a na Dorćolu su iznajmili stan u koji su stigli 30. decembra popodne.

Odatle su, kako se navodi, otišli u restoran u Beton hali na ručak, a onda odatle u klub “Gotik”, gde je cela misterija i započela. Javnost i dalje ne zna šta se tu dogodilo pre 1.20 časova, kada je mladić bez jakne istrčao napolje.

Da ga nema, primetili su njegovi drugovi tek oko 2.30, nakon čega su počeli da ga zovu, ali im se nije javljao, a telefon mu je bio isključen.

BONUS VIDEO:

Izvor: Telegraf

Komentari (17)

  1. A jel neko proveravao brodiće i čamce u tom delu možda se na neki uspeo i tamo skončao od hladnoće a telefon mu otišo niz reku.

    Odgovori

Ostavite komentar