“Tukli su me, spasite me”: Nađena jeziva PORUKA ispisana DEČJOM rukom, ispod je crtež NOŽA (VIDEO)

Policija istražuje čudan slučaj u blizini Moskve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/News. Moscow

U gradu Krasnogorsk kraj Moskve 8. januara nađena je jeziva poruka sa crtežom, pisana dečjom rukom, nakon čega je porenuta policijska istraga zbog sumnje da je u pitanju vapaj za pomoć zlostavljanog deteta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Natpis je dosta zbunjujuć, nedorečen i nije gramatički tačan, a kako piše Komsomolskaja pravda, papir je po svemu sudeći bačen kroz prozor jednog od velikih solitera u stambenom kompleksu.

Na cedulji su ispisane zbunjujuće reči štampanim slovima: “Spasite! Omalovažavam! Tukli su me ovo mi je poslednji šan!!! Molimo vas spasite me” (“Спасите! Умаляю! Меня избивают это мой последний шан!!! Спасите пожалуйста” na ruskom).

Ispod je bio grubi crtež “čiča Gliša” u dva dela. Na levom figura sa natpisom “tata” drži nož i nešto nalik flaši ispred verovatno devojčice. Na desnom pored devojčice stoji figura žene sa zlobnim izrazom lica potpisana sa “mama”. Na dnu papira je adresa stana i opis da je “beo”.

Ispostavilo se da je u ulici Avangardnaja broj četiri neboder visok 44 sprata

Papir je pronašao jedan od stanovnika stambenog kompleksa oko 20:45 časova prošle subote, a zatim pozvao policiju. Istražitelji su isto veče stigli na navedenu adresu, na 14 sprat i krenuli od vrata do vrata jer broj stana nije bio naveden.

Policajci su pronašli jedina bela vrata, ali tamo nije bilo nikoga jer je porodica bila odsutna nekoliko dana, što dokazuju snimci sigurnosnih kamera. Kada su se vratili sledećeg dana nije bilo očiglednih znakova da nešto nije u redu.

– U stanu živi bračni par sa dvoje dece, dečak je šesti razred, devojčica je, izgleda drugi. Ali porodica je potpuno mirna. Deca su uredna, čista i ljubazna. Nikada nismo čuli krike iz stana – rekao je komšija novinarima.

Prema izvoru Komsomolskaje pravde iz policije, nema potvrde da je poruku napisalo dete koje je zaista u nevolji. Socijalna služba i psiholozi su razgvarali sa decom, ali nisu otkrili ništa sumjivo.

U ovom trenutku, kako navode mediji, poruka se smatra neslanom šalom, verovatno nekoga od odraslih.

Upadljive su namerne greške u kratkim rečima, ali u isto vreme one duge, složenije, poput “molim”, napisane su bez greške. Međutim, istraga je još u toku – rekao je izvor iz policije.

Procena forenzičara

Prema rečima grafologa Sergeja Sergejeva, cedulja je jasno “očigledno” da bi privukla pažnju.

– Na to ukazuje struktura koja je rađena štampanim slovima, mnoštvo uzvičnika i crtež porodice. Demonstrativnost teksta potvrđuje i pogrdni, molećivi stil. U reči „omalovažavam“ umesto slova „O“ napisano je „A“. U tekstu dominira krupna, ali neujednačena veličina rukopisa, ravan nagib, snažan pritisak, nepravilnosti i “prelomi” u potezima – objašnjava stručnjak.

Detalj na koji je forenzičar posebno skrenuo pažnju je da je tekst je prilično kratak, ali istovremeno sadrži greške koje čak i dete teško može da napravi.

– Ove greške ukazuju na nepoznavanje ljudi kojima se autor obraća. S obzirom na to da autor nije zaboravio da ispiše tri znaka uzvika – zaključuje Sergejev.

BONS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, kuban.kp.ru

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar