Krave u Rusiji i Turskoj nose VR naočare: Možda deluje BIZARNO, ali pomaže da daju više mleka (VIDEO)

U kratkom roku zabeleženo povećanje kvaliteta i kvantiteta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / The Sun

Ambiciozan projekat Metaverzum polako se razvija i svet sa nestrpljenjem očekuje premijeru u režiji Marka Zakerberga. Ipak, VR tehnologija (virtuelna realnost) nije namenjena samo ljudima.

Početkom 2021, objavljena je vest da poljoprivrednici na farmi RusMoloko, nadomak Moskve, koriste VR naočare za smirivanje anksioznosti kod krava, što doprinosi kvalitetnijoj proizvodnji mleka.

Sada stižu vesti o sličnom eksperimentu u Turskoj, koji je u kratkom roku dao pozitivne rezultate, prenosi Interesting Engineering.

Bolji rezultati

Izet Kocak koristi VR naočare na farmi u Aksaraju, kako bi krave pred očima imale zelene pašnjake, obasjane suncem, umesto pogona za proizvodnju mleka.

Pre toga, Kocak je životinjama puštao klasičnu muziku, s ciljem da ih usreći i tako podstakne bolju produktivnost.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– U prvoj fazi, stavili smo VR naočare na dve krave i pratili dešavanja narednih 10 dana. Zabeležili smo povećanje odnosa kvaliteta i kvantiteta – otkrio je turski poljoprivrednik.

On dodaje da je količina mleka povećana sa 22 na 27 litara. Iako su rezultati pozitivni, čitav proces izazvao je etička pitanja, jer u takvim situacijama životinje nemaju percepciju stvarnog sveta.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar