Igra nalik “SKOČKU” zaludela svet: Jedna CAKA je čini jako zaraznom, kliknite i sami se uverite

Ako volite "TV Slagalicu" verovatno će vam se svideti novi hit na internetu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/printscreen youtube

Ako vaše veče sa porodicom ne može da prođe bez gledanja “TV Slagalice”, ili ako na telefonu rešavate mozgalice iz ovog kultnog kviza, verovatno će vas obradovati novi onlajn hit koji munjevito osvaja internet.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U pitanju je igra “Wordle”, koja je mešavina “Skočka” i “Slagalice”, a za nju vam je potrebno znanje engleskog jezika. Cilj je da u šest pokušaja pogodite zadatu reč od pet slova. Nalik “Skočku”, svako pogođeno slovo označeno je plavom bojom, ako je na pogrešnom mestu, ili zelenom, ako je na pravom.

Foto: printscreen powerlanguage.co.uk

Igra je na vrlo jednostavnom sajtu koji nema reklame, a napravio ju je programer Džoš Vordl (otuda i njeno ime). On je želeo da smisli nešto u čemu bi uživala njegova njegova partnerka, koja voli ukrštene reči, posebno je ih je igrala za vreme lokdauna. Igru je zatim “linkovao” na svoju porodičnu WhatsApp grupu, posle čega je krenuo da je deli sa svima.

Wordle takođe ima dobar način da probudi takmičarski duh, tako što na svaka 24 časa objavljuje novu kombinaciju. Na taj način je mnogim korisnicima društvenih mreža rešavanje mozgalice na putu ka poslu ili za vreme doručka postalo brza i jednostavna dnevna rutina. Pored toga sve više ljudi je krenulo da objavljuje slike ekrana svojih telefona da bi se pohvalili ako su brzo pogodili reč.

Ako želite da se oprobate u ovoj zaraznoj igri ili je podelite sa nekim ko bi u njoj uživao kliknite OVDE.  

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar