U SAD potpuni KOLAPS, ljudi zavejani, a zbog malih gužvi u Srbiji napadali Vesića i Momirovića (VIDEO)

Zastoj na autoputu počeo je u ponedeljak nakon što je 30 centimetara snega palo u delovima jugozapada i istoka SAD, što je izazvalo brojne nesreće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Stotine vozača provele su noć zaglavljene u snegu na auto-putu I-95 u Virdžiniji, glavnoj saobraćajnici na istočnoj obali koja spaja severne i južne delove SAD, kada je put postao zaleđen i neprohodan zbog snežne oluje.

Vozači u američkoj saveznoj državi Virdžiniji bili su primorani da prenoće u automobilima nakon što je zbog snežnog nevremena, koje je to područje zahvatilo dan ranije, zatvoren deo glavnog autoputa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Autoput I-95, jedan od glavnih saobraćajnih koridora od severa ka jugu SAD, zatvoren je u oba pravca blizu grada Frederiksburg, 89 kilometara južno od prestonice Vašingtona, saopštio je u utorak Sekretarijat za saobraćaj Virdžinije.

– Naše ekipe aktivno rade na tome da omoguće svima da napuste 95. U toku je realizacija planova da se vozila, zaustavljena na autoputu, usmere kao obližnjim manjim putevima kako bi mogli da dođu do alternativnih ruta – napisala je agencija na Tviter nalogu.

Zastoj na autoputu počeo je u ponedeljak nakon što je 30 centimetara snega palo u delovima jugozapada i istoka SAD, što je izazvalo brojne nesreće, preneli su lokalni mediji. Vozila su bila zaglavljena na autoputu i tokom noći, kada su temperature pale ispod nule.

Državne i lokalne hitne službe su tokom noći radile na tome da uklone oboreno drveće i pomognu zaglavljenim vozačima, naveo je guverner Virdžinije Ralf Nortam.

– Svi stanovnici Virdžinije bi trebalo da izbegavaju I-95 – tvitovao je Nortam.

Društvene mreže preplavljene su objavama vozača koji su satima zaglavljeni u automobilima, na izuzetno niskim temperaturama, često bez hrane ili vode.

– Zaglavljeni smo ovde više od 10 sati sa psima. Treba nam toalet, benzin. Ni jedan hotel u okolini nije otvoren – tvitovao je jedan vozač.

U automobilu je, na putu za Vašington, prenoćio i demokratski senator iz Virdžinije Tim Kejn.

– Na uobičajeno dvosatno putovanje do Vašingtona krenuo sam juče, u jedan sat poslepodne. 19 sati kasnije, i dalje nisam blizu Kapitola. Moja kancelarija je u kontaktu sa Sekretarijatom za saobraćaj Virdžinije da bi videli kako možemo da pomognemo ostalim stanovnicima Virdžinije u ovoj situaciji. Budite bezbedni – tvitovao je Kejn.

Nevreme u ponedeljak dovelo je do zatvaranja službi federalne vlade i škola, otkazivanja letova i nestanaka struje u hiljadama domaćinstava.

Može se reći prava katastrofa, međutim mnogi su zaboravili kakav teror od strane raznih licemera su preživeli zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić i ministar Tomislav Momirović kada je nedavno u Beogradu pala neverovatna količina snega.

Iako je svuda u svetu normalno da dolazi do zastoja u saobraćaju prilikom padavina, u Srbiji je to navodni skandal i odmah se kreće sa licemernim napadima, iako je situacija u Srbiji i Beogradu u najbržem mogućem roku dovedena u stanje normale.

Niko u Srbiji nije proveo noć u automobilu, kao što je to bio slučaj u Americi. Vozači u Americi su satima bili zavejani bez hrane i vode.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar