Srbijo, ovo si čekala: Stiglo saopštenje Australijan opena povodom slučaja “Novak Đoković”!

Australijan open počinje 17. januara, a Novak Đoković na njemu brani titulu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Bai Xuefeihujingchen/Xinhua News/Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković saopštio je da će igrati u Melburnu, a tim povodom Australijan open je izdao saopštenje.

– Novak Đoković je tražio medicinsko izuzeće koje je odobreno posle rigoroznog procesa. Odobrila su ga dva odvojena nezavisna panela medicinskih eksperata – navodi se na početku saopštenja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Objašnjava se da je panel sastavljen od stručnjaka iz oblasti medicine na osnovu predloga ministarstva zdravlja države Viktorije, i u kome su lekar opšte prakse, imunolog i epidemiolog. Kada je kod njih dobio odobrenje, onda je morao i na drugu komisiju, sastavljenu od stručnjaka koje je birala Vlada.

Sve je učinjeno anonimno, odnosno medicinski radnici nisu imali predznanje da odlučuju o Novaku Đokoviću, a sve kako ne bi došlo do odluke donete na osnovu subjektivnosti.

– Pošteni i nezavisni protokoli su oformljeni kako bi se odlučivalo o medicinskim izuzećima koje će nam doneti bezbezdan Australijan open u kome ćemo svi uživati. Odluke su dakle doneli nezavisni medicinski eksperti – navodi se u saopštenju.

Australijan open počinje 17. januara, a Novak Đoković na njemu brani titulu.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Australija je globalisticko fasisticka zemlja. Zasto nisu Bili Gejtsa stavili u karantin posto nije vakcinisan. Ako misle da ce baciti na kolena jednog teniskog kralja grdno se varaju. Novak je neunistiv.

    Odgovori
  2. Dusmani, ne mozete mu nista! Opet ce sve takmace ostaviti u prasini iza. Jadno, bedno, sramotno. Ko vas ' lebom, vi njega kamenom. Pozar je na pogresnoj strani bio. Novak i tada, i uvek na pravoj.

    Odgovori

Ostavite komentar