Bejbi Tesla blizu premijere: Evo šta će električni hečbek ponuditi za 22.000 evra (FOTO)

Veruje se da će nositi zvaničnu oznaku Model 2

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Maurizio Fabbroni / Alamy / Profimedia

“Bejbi Tesla” najavljen je 2020, kada je Ilon Mask predstavio nacrt četvorotočkaša koji stiže na tržište 2023. Dakle, ne deli nas puno vremena od zvanične prezentacije.

Iako naziv nije otkriven, veruje se da će nositi oznaku Model 2, uz početnu cenu 22.000 evra.

Na internetu se mogu pronaći brojne spekulacije o izgledu električnog hečbeka, a digitalni render koji objavljujemo nastao je na osnovu jedine poznate skice.

Pristupačna cena

Očekuje se da EV dobije petoro vrata, velike točkove, ali i detalje koji krase Model 3 i Model Y. Ovde podrazumevamo pop-up kvake na vratima, panoramski krov, LED svetlosne grupe na branicima…

Ukoliko ispune obećanje i zadrže pomenutu cenu, Teslin hečbek biće pristupačniji od najvećih konkurenata u klasi – VW ID.3 i Nissan Leaf, pa čak i manjih električnih modela Peugeot e-208 i Honda e.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Očekujemo domet ne manji od 402 kilometra, koliko je Ilon Mask označio kao minimum za njegova vozila, što je sasvim dovoljno za osnovnu verziju u kompakt segmentu.

Sigurno da će “Bejbi Tesla” dobiti skuplju varijantu, najverovatnije s autonomijom 566 kilometara, poput Modela 2 Long Range.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar