Bajke postoje: Deda Mraz živi u najmagičnijem seocetu na svetu, pogledajte kako izgleda (FOTO+VIDEO)

U pitanju je Laponija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube/ Santatelevision

Od detinjstva svi verujemo u postojanje Deda Mraza.

Međutim, ono što treba da znate, jeste da jedan Deda Mraz stvarno postoji na severu Finske.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On živi u mestu koje se zove Rovaniemi koje je u potpunosti u prazničnom duhu, pa svi oni koji su do sada imali prilike da ga posete su bili oduševljeni brojnim novogodišnjim atrakcijama.

Neki su bili oduševljeni vožnjom saonicama kroz snežne šume, dok su drugi više voleli da uživaju u toploj čokoladi u drvenim kolibama.

Ovo mesto je poznato i kao ono gde se jasno vidi igra raznobojnih svetala na nebu, odnosno aurora borealis, pa nema sumnje da stanovnici uživaju u veličanstvenom prizoru.

Rovaniemi je zapravo administrativni glavni grad i trgovačko središte najsevernije finske provincije Laponije. Nalazi se na oko 6 kilometara južno od Arktičkog kruga i ušuškan je između brda Ounasvaara i Korkalovaara, na ušću reka Kemijoki i Ounasjoki.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@claudia.szanto је поделио/ла објаву

Ova turistička atrakcija privlači godišnje više od pola miliona ljudi. Izvorni dom Deda Mraza leži u misterioznom mestu Korvatunturi u finskoj Laponiji. Budući da je tačna lokacija tajna poznata samo nekolicini odabranih, Deda Mraz je odlučio da osnuje kancelariju u Rovaniemiju, glavnom gradu Laponije, 1985. Ipak, Rovaniemi je status službenog grada Deda Mraza dobio 2010. godine.

Danas je “Deda Mrazovo selo” jedna od najvećih turističkih atrakcija Laponije, pogotovo za one koji žele da ovde dočekaju Božić i provedu praznike koje će pamtititi do kraja života.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели elf (@christmas_elfi)

Od 1985. godine, Deda Mraz je primio 18 miliona pisama iz 199 zemalja, što čini glavnu poštu Deda Mraza obaveznim stajalištem. Veseli poštanski vilenjaci rado služe kupce tokom cele godine u svom sedištu, što je prava pošta koju vodi Posti, nacionalna poštanska služba Finske.

Svako pismo poslato odavde dobija poseban žig Arktičkog kruga, koji nije dostupan nigde drugde, tako da će vaši otpozdravi biti zaista jedinstveni.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar