Američki tehnološki gigant otpušta 75 odsto zaposlenih u fabrici “Tesla” u Nevadi

Ne zna se koliko ljudi radi u toj fabrici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Američki proizvođač električnih automobila “Tesla” planira da smanji broj angažovanih radnika u svojoj fabrici akumulatora u Nevadi za oko 75 odsto zbog pandemije koronavirusa, izjavio je regionalni menadžer.

Ovaj potez kompanije usledio je nakon saopštenja njenog japanskog partnera za proizvodnju akumulatora, Panasonika, da će ove nedelje smanjiti rad u fabrici u Nevadi, pre nego što je zatvori na 14 dana, izveštava Rojters.

Fabrika proizvodi električne motore i baterije za “ Teslin” popularni automobile Model 3.

“Tesla nas je obavestio da će narednih dana u Gigafabriici u okrugu Storej smanjiti broj angažovanih radnika u pogonu za otprilike 75 odsto”, napisao je Ostin Ozborn u postu na veb stranici tog okruga.

Nikakvi dodatni detalji nisu navedeni , pa ni to koliko zaposlenih radi u fabrici. ”Tesla” nije odmah odgovorio na zahtev Rojtersa za komentarom.

Ranije je “Reno Gazet žurnal” pisao o planiranoj obustavi proizvodnje u fabrici u Nevadi, navodeći da Pnasonik tamo ima oko 3.500 radnika, dodaje britanska agencija.

“Tesla” je prošle nedelje najavio da će privremeno obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici vozila u zalivu San Francisko od 23. marta, kao i u svojoj njujorškoj fabrici solarnih krovnih panela.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Međutim, glavni izvršni direktor kompanije Ilon Mask rekao je da c?e kompanija ponovo otvoriti njujorški pogon “što je pre moguće zbog humanitarninh potreba” radi proizvodnju respiratora za pacijente sa koronavirusom.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar